!!!

Den 2009-05-31, kl 23:09:12
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
tjenixen alla trogna bloggläsare! ni har väl saknat mig? jag har inte suttigt ett smack vid datorn i helgen nästan = skönt! men nu kommer vardagen ikapp som vanligt.... jag har allafall jobbat hela helgen men haft en jätte trevlig dag i allafall, har supigt både fre och lör ändå...haha. i fredags var jag ute med mina arbetskollegor och vi hade verkligen jätte skoj och i lördags var vi på grillmiddag hos fredde och lisakarin!!! idag firade vi morsdag hos mamma i sävar och gick en sväng på sävar marknad!!!!

jag måste avrunda nu tänkte bara visa att jag lever, skulle ha vart ledig imorgon men en kollega är sjuk så snäll som man är ställde man upp....7.30-16..full dag sen banken och allt annat...pju mkt nu!!!!

veckans låt

Den 2009-05-29, kl 11:41:00
Filed in Musik/Film | Kommentarer: 1

Svennebanan

Nu ska jag änga mig åt att städa. Jag vette tusan var solen tog vägen men nog var det allafall skönt med 10 min sol.... på min lediga dag! (Ovanligt!) får alla fall lite saker gjorda nu! Först sterion på högsta volym sedan kaffe!

Four

Den 2009-05-29, kl 11:24:54
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 1


Majoriteten tyckte nummer fyra!) 

 

Favoriter

Den 2009-05-28, kl 20:27:15
Filed in Drömmar: | Kommentarer: 0

random light


wave


kitchen aid
cult design


diskbaljan

blocklamp a 148x119 blocklamp b 148x119 
block lamp white 221
block lamp

Dilemma

Den 2009-05-28, kl 20:02:46
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 9
 


Nu får ingen antingen byta blogg eller hänga med. Ibland känner jag min tjatig på här på bloggen, men det är skönt att höra vad ni tycker också. Här har jag hittat yttligare några förslag som jag gillade. Jag kan väl med 90 % säkerhet säga att dörren kommer bli röd. Men vilken typ det blir är fortfarande lite fram och tillbaka. Är är yttligare 4 stycken som föll mig i smaken. Jag gillar dörrar med mycket ljusinsläpp. Jag kan inte säga vilken som är min favorit på rak arm men jag gillar ju kvadraterna. Men sen denna med det smala ljusnsläppet var cool!!! Jag behöver er hjälp...rösta på nr 1-4! (Jag tror att min favorit är nr 4 i röd då förstås!)Såhär är det tanken att huset ska se ut utvädnigt. Min bild i huvudet. Jag kanske bör utvecka det lite för att ni ska förstå. Jag vill åt den lantiga stilen utvändigt. Vit lockpanel (dvs. stående panel hela vägen med varannan bred och smal bräda) som på bilden nedan! En röd dörr som livar upp det helvita huset och en rödpostlåda och röda balkonglådor sånna som sitter på huset. Hoppas ni kan föreställa er hur jag hade tänkt det :-)
Nog är det roligare med en moderndörr trots hustypen?! Det här var för tråkigt!


Såhär kommer ungefär vårt hus se ut fast 100 gånger bättre :) Brutet tak, vitt och modernt!

Beslutet

Den 2009-05-27, kl 23:21:23
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 2
Nu har vi nyss kommit hem från en helkväll hos Affe & Gunilla. Vi har snackat hus och hus och hus. Nu är vi nog alla ens om detta beslut och imorgon signerar vi papperna. Dvs ingen återvändo. Vi kommer att bli husägare!

Själv blir jag bara mer och mer taggad och börjar få insikt om vad vi gett oss in på. Det kommer nog inte alltid vara en dans på rosor MEN i det stora hela känns det mer positivt än negativt. Detta innebär att vi kommer ha mycket jobb framför oss med tomt/hus/inredning och vägen är nog ganska lång innan vi är klar på riktigt. Målet är att få nedervåningen klar så det går att bo där. Jag vet hur jag vill att köket ska se ut. Tankarna svicshar lixom iväg och jag drömmer mig bort. Så KUL! Tänk att nu kommer vår dröm att gå i uppfyllelse och just nu är vi inne på inredning hur vi vill att huset ska se ut utifrån osv. vi är överrens på den biten och det är ju skönt. Ganska lantlig stil utvändigt men modert invändigft (inte hyper förstås men lagomt!) vitt hus, röd dörr.. på tal om det tror jag att vi ska satsa på en lite mer klassisk dörr....


Typ något sådant? Vad tycker ni...ÄRLIGT?! Huset kommer ju vara i den här stilen också eller kan det var fräsigt att bräcka på med en hel modern dörr? Jag behöver alla tips och ideer jag kan få! ÖS!

Ytterdörr

Den 2009-05-27, kl 16:47:58
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 7
Usch vilket busväder det är ute idag. Varför kan det inte vara sol och varmt? Men värmen kommer tydligen till helgen ryktas det om och jag ska jobba.Dock två korta pass så det är okej ändå. Sen har jag några helger ledigt på rad skönt därför la jag två helger efter varandra så är det bortgjort sedan.

Jag satt och kikade på ytterdörrar, ett förslag från umehus. Var nu ärliga och säg vad ni tycker! Min käraste Markus har röstat ner mig i förslaget om att ha en pardörr, för det är ju så fint! (Men opraktiskt tycker han) eftersom dörren blir bara 60 cm istället för 90 cm eller vad nu standarmåttet är... aja visst, men en fin ytterdörr har väl ingen dött av. Har jag berättat att jag vill ha ett helvitt hus med röda dörrar....tror jag är inte helt hundra men jag har alltid vart sugen på vitt. Kanske ljus ljus grått med vita knutar. Vad tycker ni?Här är umehus förslag (dock inte pardörren utan den till väster om) Det är en standard dörr men jag tror att jag gillar den. Vet inte om jag skulle vilja ha annat möster på fönsren? Skulle nog vilja ha rutorna liiite större...hmm

 
1. Dooria 2. Tror min mamma har en sådan fast blå på deras hus.

___

Hittade även en läcker innerdörr när jag kikade omkring:


Ni vet som en griffeltavla som man kan skriva på :)

Tidningsfrossa

Den 2009-05-26, kl 23:01:25
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

 


Idag tog jag mig tid att köpa 2 st inredning tidningar lite inspiration är precis vad jag behöver. Jag älskar att krypa ner i soffan tillsammans med en bunttidningar och en kopp te och bara inspireras av alla bilder. För snart ska vi bestämma precis hur vi vill ha vårt hem, smaka på det! Dessvärre hinner jag inte bläddra i dessa ikväll för nu ska jag hoppa i kojs för imorgon är det jobbet som kallar till klockan tre. Sedan ska vi göra ett försök att läsa igenom huskontraktet med Markus föräldrar. Spännande!


lathet

Den 2009-05-26, kl 12:19:52
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2

Nä nu får jag faktiskt ta och göra ett ryck. Klockan är snart halv ett och här sitter jag och latar mig i morgonrocken...... Jag skäms över mitt beteende. Jag är som Vicky idag - lat! Det blir lätt såhär när man har 1000 saker man känner att man skulle behöva göra. Jag skulle kunna ta mig lite lunch, duscha, dammsuga och skura golven men min kropp sa emot. Nu ska jag alla fall göra ett tappert försök för kl 15.30 börjar jag jobba så nu är det bara att ta tjuren i hornen för här kommer jag!

Inspiration: Plantagen

Den 2009-05-26, kl 10:56:30
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 0
 
 
 
 
 

____


Färgstark solcellsbelysning 99:- st (Lånad bild från husnr8.blogg.se)


Plastmattor 98:- st


Kryddväxter i silikonkrukor 59:- st


49,50:- st

Dagens outfit

Den 2009-05-25, kl 20:31:16
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
För ovanlghetes skull: dagens outfit!Och en bra låt...Jag väntar på Markus som är på jobbet och hjälper en arbetskollega med bilen. Sedan ska vi åka förbi hans föräldrar och läsa igenom hus kontraktet tillsammans.

Tomtägare

Den 2009-05-25, kl 18:20:23
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 0
Nu kan jag gladeligen berätta för er att vi har blivigt tomtägare på riktigt!
 
Tomten är betald och ingen lyckligare är vi. Dessutom var det inga problem alls att ordna till planlösningen i köket och jag är så glad att vi kom på den idéen. Nu känner jag mig nöjd med allt! De flesta större besluten är tagna. Snart ska vi ansöka om bygglov.. ååh vad spännande! Nu kan man med 100 % säkerhet säga att vi kommer att bygga. Och som det står på huskontraketet (som vi fick idag och ska läsa igenom i lugn och ro! Ni får läsa själva :)
Nu är det bara att grattulera :)

För er som inte ser vad som står: huset kan levereas i slutet på augusti 2009

Sötnosen

Den 2009-05-25, kl 12:42:28
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0


Ny planlösning...(igen) :)

Den 2009-05-25, kl 12:33:37
Filed in Vi bygger hus: Planlösning | Kommentarer: 1
har diskuterat en del med nära och kära angående planlösningen och jag kan väl säga att nu känns det rätt. Mamma kom med ett jätte bra förslag och innan det går att spika måste jag se till att det går att förflytta ett fönster en bit. Kanske även altandörren för att det ska se ok ut från utsidan också. Det är mer såhär jag/vi vill ha det så jag hoppas att det går att lösa på någe sett...(Lösningen där med ugn/kylfrys tänkte jag såhär!)Det här köket gillade jag mycket.

Eller blir det här bättre?

Den 2009-05-25, kl 11:30:08
Filed in Vi bygger hus: Planlösning | Kommentarer: 0


GAMLA
NYA

Vilken är bäst?

I need YOUR help

Den 2009-05-24, kl 22:51:40
Filed in Vi bygger hus: Planlösning | Kommentarer: 1


Vad tror ni om detta? Kommer det att se konstigt ut att ha halv öppet mellan kök och vardagsrum såhär? Nu fick vi en natrulig plats för teven! Ser framför mig en teve med inbyddga sladdar i väggen och ett väggfäste som gör att teven kan vridas åt antingen matsalsbordet eller soffan och den riktiga teve hörnan får bli uppe. Detta är för gäster och kompisar=)

Sunday

Den 2009-05-24, kl 22:21:14
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
Hemma efter en kväll på jobbet som faktiskt gick över förväntan ingen stress. Det var väl för att jag var förbredd på detta så gjorde jag allt lite snabbare än vanligt. Men jag hann också med en del saker utöver det vanliga. Jag underlättade för dem som ska jobba imorgon och la fram rena kläder osv. Ingen Markus hemma ännu, men jag har diskat undan och hunnit sätta på en tvättmaskin tänkte då slipper jag tvätta imorgon. För imorgon hoppas jag på soligt väder så jag kan få tid och sätta mig och sola. Känner mig jätte blek, speciellt då alla kommer från utlandet...:)

Igår hade vi allafall en mysig kväll ute i Skeppsvik, jag sket i kulturnatta och skönt var det.


Vädret var ljuvligt, luften är något speciell där ute. Havet gör mig så lugn, ingen stress. Jag längtar så till semstern alla härliga dagar i solen och ett korsord där trivs jag som mest. Men det är inte länge kvar nu och tiden bara svichar iväg.


För en så trasslade linan nå så kopigöst!


Medan andra fick fångst och var riktigt nöjd......(förutom när äckel gäddan typ svalde kroken! Haha vilket moment när Markus skulle ta ihjäl Ekalingen :) som han sa!)

Imorgon är det måndag = ledighet! = Sol?! <--- VILL HA!!!! + en söt liten vovve kommer imorgon! =)

Nu ska jag koka mig en kopp te...Smarta koppar :)

Ps! Har fått årets första myggbett och det kliar som attans :)

Snart bär det av...

Den 2009-05-24, kl 14:36:33
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Ska snart åka mot jobbet, tänkte åka i tid idag för att jag vet att det kommer vara körigt ikväll. Det har jag blivigt förvarnad om, det var dessutom ganska länge sen jag jobbade kväll. Nåväl, jag är ledig imorgon allafall och skönt är det och mina 3 st stooora blåsor i munnen gillar nog också det.. jag har nog fått dom för att jag sover för lite (så känslig är jag).

Idag tog vi tag i stoorhandlingen den slutade på 1090:- något, skönt med fullt i alla vråer! Sen lagade vi lunch. Nä nu är det bara till att tvätta bort ansiktsmasken och göra sig i ordning. Thingeling! Ps! Syrran kom hem igår brun som en pepparkaka, nog blir man liiite avis alltid! Fick en parfym av henne som luktade mumma :) Tack åter igen!


Gossip girl

Tree

Den 2009-05-22, kl 19:50:31
Filed in Inredning och tips | Kommentarer: 1
 

Ja tack. Träd från Åhlens 299 kr styck.

Grillning

Den 2009-05-22, kl 19:43:28
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Halloj!

Sitter och inväntar att Andre ska komma hit med tillbehören till grillningen ikväll. Mumma! Vi har vart en sväng på stan och köpt mjukglass och suttigt nere vid kajen idag. Skönt! Jag inhandlade 2 st byxor och en skarf från Rut mfl för 207:- (lämpligt) :) Sen åkte vi på tenton och tränade bröst/triceps...känner redan av att jag inte har full kraft i armarna. Haha. Så otränad!

Nu kommer snart Samuel och Andre hit då ska vi grilla för fulla muggar, jag är jätte hunrig. Men släcker den värsta hungern tillsammans med en kall öl, kan det bli bättre? Blir lugnt ikväll börjar ju jobba imorgon kl 7.00...


Inspiration: H&M H.O.M.E

Den 2009-05-22, kl 12:23:38
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 0
Här ett ett häng härliga inspirationsbilder från H&M's hemsida...njut

Glädje

Den 2009-05-22, kl 11:41:37
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0


Jag vill ha färg på naglarna. Vadå sommar?

Vaknade vid 10:45 av att Markus kom hem och viftade glatt på mitt lönebesked som hade dampt ner i vår postlåda. Åh vad nöjd jag är med månadens inkomster ska inte säga hur mycket men det vart mer än 15 000:- och en vanlig tjej i min ålder hade väl tänkt shopping here I come.... men jag känner sprandet here I come. Det känns mycket lättare och välja bort alla dessa inpulsköp nu när jag vet att jag vill lägga undan pengar till allt med huset och göra så som utemöbler och allt runt i kring och invändigt. Förstå den dagen jag ska köpa inredning *studsar och hoppar* Sann glädje!

Trött

Den 2009-05-21, kl 16:30:35
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Trött och slut.

Det är vad jag kan sammanfatta de sista dagarna med med, verkligen. Jag vet inte vad det är med mig men jag är helt slut. Har inte jobbat så fruktansvärt på slutet men imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt med en välbehövs sovmorgon. Dock jobb resten av helgen...men men börjar sent på söndag 15.30-21.30 sköna arbetstider ändå. Då känns det som att jag är ledig hela lördag kvällen eftersom jag slutar kl 16 på lördag.

Detta fält måste fyllas i

Den 2009-05-20, kl 19:43:16
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3
Mitt besöksantal bara stiger och stiger och det är jätte roligt, fortsätt så :) och komentera mera!!! det är så roligt med lite respons! Jag har en del som är duktig på att kommentera och det är min kusse, vicky och len :) så ta inte åt er!  hoppas att jag inte blir allt för tjatig med mina planer angående husbygget då får ni säga ifrån :) Jag antar att ni tycker att det är spännande och följa mig här och se vad som händer lixsom. Återigen är det någon som vågar sig fram i rampljuset och tala om att du läser min blogg, vore kul och veta! Kom igen nu!

Vi skulle träffa hus säljaren ikväll men han hade tydligen fullt upp med annat och det tyckte jag var lite synd... dessutom var inte kontraktet helt färdigt än, hoppas på att få det imorgon eller fredag så vi har hela helgen på oss att läsa igenom allt vad som står så vi vet vad vi skriver under på. Så vad jag förstår det som kommer vi nog att skriva under kontraktet på huset på måndag. En till viktig sak är att vi ska ha möte med banken och vi ska även betala tomten, för visst är det den 25:e då? Känner mig lite dagavill!


Till sist en liten inspirations bild tyckte detta såg så mysigt ut!

Less & graviditet

Den 2009-05-20, kl 16:23:35
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Pju, vilken dag!

Har haft en del och göra idag på jobbet. Är hemma nu rätt så trött och less. Vädret är ju underbart och tur är väl det annars hade jag gärna borrat ner mig under täcket en stund. Här i soffan sitter två nördar med varsin laptop i knät och teven är igång...dock är inte jag så intresserad! Jag har tvättat av våra cyklar som var dyngiga, haha. Onödigt göra!

Och suktar efter en god middag....vad det nu ska bli!? Har ni några sjuka idéer? Vart super sugen på rostbiff och potatissallad, vilken sommarmat! Det var nog för att en tjej på jobbet åt det till lunch. Skulle behövt handla ikväll men jag har vart på maxi med jobbet idag och handlat och är så less på allt folk som var där...dagen innan helg är ju ett h-vete!


Ps! Har ni hört att Linda Rosning är gravid!? Det var kanske det sjukaste jag hört på länge.......


Tisdag

Den 2009-05-19, kl 13:43:36
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Svar till Liza (vem du nu är :)): ang planlösning... det var jag som virrade till det lite på bilden. Självklart kommer nog soffan att stå på vänster sida och matbordet till höger alldeles riktigt annars finns det ingen plats för teven! (Om man inte sätter upp den på väggen då förstås!

_______

Är hemma från jobbet slutade 12.30 idag med, vilken skillnad det gör alltså. Har ätit rester från igår kokade ihop en god pasta med laxbitar. Har slängt in en vit tvätt i maskinen (ibland känns det som man inte gör annat än att tvätta!) Är så glad att vi har egen maskin och kommer kommer nog aldrig behöva stå ut med att tvätta i föreningens tvättstuga.. alla i vårt hus har egen maskin och det finns ingen gemensam tvättstuga! Och i huset blir det ju både tvätt och torktumlare!

Jag har inget nytt att tilllägga om huset, jag uppdaterar er om jag får reda på något utmärkare. Freddan på umehus håller på skissa om vår planlösning för att få de rätta måtten (planlösningen som ligger ute är på villan doppingen som är 168 kvm) vi förminskade ju huset till 160 kvm eftersom vi inte behöver mer än så. Och några små förändringar vill vi ha för att förstora köket eftersom det i dax läget inte är jätte stort....vi kommer nog att ha öppet mellan kök och vardagsrum ändå. men en halvvägg bakom skåpstommarna för att det ska kännas luftigt. Vad tror ni om det?


Bild lånad från: tvillingmamma

En snygg och praktisk diskho (kranen fungerar även som dusch dvs går att dra ut så man ska sköja av hela hon!)

Förslag på planlösning

Den 2009-05-18, kl 16:36:41
Filed in Vi bygger hus: Planlösning | Kommentarer: 1
Vad tror ni? Och nu vill jag att ni ska vara ärliga! Komma med ideér! Förbättringar!


Entre planÖvreplan

Vi har haft några dilemman och det är att vi vill ha både ett matbord i vardagsrum och i köket! Först tänkte vi ha helt öppet mellan kök och vardagsrum men insåg ganska snabbt att det kanske är tråkigt och bara ha en plats! Därför öppna vi upp väggen lite i mellan eftersom vi fortfarande vill ha öppenplanlösning? Har ni något annat tips hur vi kan lösa deta problem ännu bättre så kom gärna med förslag!

En tanke vi haft är att ha en vägg lika hög som bänkskåpen och öppet ut till vardagsrummet för att inte behöva ta bort allt för många skåpar för det är ju trots allt viktigt med utrymme för alla köksgrejjer!! Om vi gör så kan vi fortfarande planera in ett matbord i köket med. Och som ni ser satte vi altan dörren på gaveln i vardagsrummet istället för på baksidan där vi inte kommer ha så mkt använding av den eftersom det är norrsidan (ingen sol i princip!) Och övervåningen känns jätte bra vi tog bort en klädkammare till höger om badrummet som var litet det också en stor toalett vill man allafall ha!

I framtiden kommer vi bygga garage och där behövs det planeras in föråd! Men andra sidan ska man ju inte spara på för mkt onödigt heller. Typsikt svenskar och ha 1000 saker som aldrig blir använt! Vi ska banne mig strukturera bra i vårt föråd så var sak får sin plats! That's it!

Tankar kring: Altandörren...

Den 2009-05-17, kl 21:41:41
Filed in Vi bygger hus: Planlösning | Kommentarer: 0
Tänkte bara skriva några rader här idag bara för ni ska få veta hur underbar dag jag har haft idag. Vaknade vid 9.30 steg upp i vanlig ording och började med att röjja bort efer gårdagens festligheter några vinglas och nån gryta diskades upp. Körde tvättmaskinen på högvarv (kör sista maskinen nu!) passar på att tvätta upp överkastet på sängen med mera. Så nu luktar det ljuvligt i hela lägenheten, sköljmedel :)

Alla fall markus åkte iväg tidigt imorse för att skjuta upp för jägarexamen licensen och klarade det (förstås) :) grattis! han hade vår bil så mamma kom och hämtade mig och vi åkte till Sävar, vem vill vara i stan en sådan härligt dag? Inte jag!! Vi tog det lugnt solade jag var en hel del med vovvsen (som är ny opererad!) han tog bort kulorna i fredags sen dess har han vart tröttare än vanligt och måste ha strut på sig för att unvika att slicka i såret! Stackars, det är problem att äta och nosa när han är ute och går... men man ser framsteg varje dag i fredags var han super trött och igår hade han ganska ont men idag verkade han lite rastlös men piggare....stackarn!

Till sist kom Markus till Sävar jag tvättade bilen och markus visade bara tummen upp.... haha, lat! jag passade Malva lite grann (vår grannens lilla tjej!) jätte söt! stora bruna ögon och ljust lockigt hår.... hon ville bara vara med oss en liten bit till, haha! vilket uttryck!! sötkorv!

En smart lösning som jag funderar på att göra under trappen för att ha ett utrymme att hänga bort ytterläder osv.

-


Sen åkte vi till vår tomt och kikade och gick runt för att se hur stor tomten är exakt, och den är ENORM!!! 2163 m2..... och kollade hur solen var kl 11.00 och 16.00 så troligtvis kommer vi ha kvällsolen på framsidan/gaveln därför ska vi nog placera en altandörr ut från vardagsrummet där vi även kommer att ha ett middagsbord framför, så jag tänker mig lixom en dörr som är bara i glas för att få ett ljust och fint ljus insläpp!Någonting i denna stil, vad tror ni om den ideén?

Girls night out

Den 2009-05-17, kl 10:18:08
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Förrätt: baguett med oskalade räkor och aioli
Huvudrätt: Grillat med hemmagjord potatissallad

Vill tacka mina tjejer för god mat och trevligt sällskap igår. Vi lagade mat tillsammans hos mig, super mums ja ni ser ju! Drack rose vin och pratade en massa om gamla minnen. Sävar tjejerna är det beste!

  
 
Sen for vi ut på tc...typ inte ett ända känt ansikte, jo nåra. Vart rätt paff när en kille kom fram och sa att det här kanske är den konstigaste frågan du någonsin har fått men heter din mamma Birgitta.... hmn, ja? Kung, jag jobbar med din mamma på Atea. Haha, världen är allt bra liten ibland!
Rise up

Den 2009-05-14, kl 18:26:30
Filed in Musik/Film | Kommentarer: 0

tankar kring hus

Den 2009-05-14, kl 17:00:20
Filed in Vi bygger hus: Allmänt | Kommentarer: 3
Nog känns det att jag jobbar 75% nu :) Jag som är van att vara ledig lite nu och då.... nä det är nog inte jobbet utan att jag dessutom har 100 till saker att stå i när jag kommer hem.....städning/tvättning matlagning ja allt för att ha ett fungerade hem + allt som har med huset och göra. Imorgon ska Markus träffa arkitekten och visa våra förslag till planlöningar....hjälp! Vi har tusentals idéer men jag kan inte sätta fingret på vilken som känns som Den.

Kruxet är det att tomten är bauta stor och vi känner att vi vill ställa huset lite längre in på tomten (inte överdrivet) men eftersom vår solsida där man kommer att vilja ha altan osv är på framsidan av huset. Då är frågan den vilken sida vill vi har garaget på? Har vi den på vänster sida t ex vill man ju ha groventré dörren till vänster med samtidigt som vi vill ha köket där för att ha bäst utsikt över vilka som kommer och att solen skiner in där (hellre det än att ha solen i vardagsrummet när man vill se teve osv)

Ja som ni märker är det mycket att fundera över. Och vi behöver tips och idéer! Knåpa ihop ett förslag och skicka till mig :-) Det ända är att man går in i mitten av huset, har solen på framsidan från tidig morgon till sen kväll. Därför vill man ju planera in så att t ex inte sovrummet har solen rakt in på fönstret tidigt på morgon (hatar det) :)Jag gillar det här stuket på kök :) Vitt och ek, smaskens :)

Funderar....

Den 2009-05-13, kl 19:51:51
Filed in Vi bygger hus: Allmänt | Kommentarer: 1
Jobbade till 15.00 cyklade i lite duggregn men som tur var åkte jag förbi hemma innan jag åkte till jobbet innan jag slutade och greppade handlöst mina regnbyxor ifall det skulle få för sig att stört regna! Men jag klarade mig! Hann hem och började kika lite på vår framtida planlösning vi måste nämligen ha fixat det innan vi söker bygglov! Nu är det mycket och stå i! Hojhoj!! Nu gäller det att tänka framtid. Hur många barn man ska ha och vad man vill nyttja sitt hus till ja hörrni det är inte lätt minsann. Har ni några tips och idéer sitt inte och håll på dom!!! Sen kom M hem och drog med mig på gymmet, bra!

Huset kommer vara 160 kvm på 1½ plan. En groventre och en "fin ingång" och en altandörr men exakt hur vi vill ha det invädigt är fortfarande oklart. Vi måste slå oss ner jag och M och verkligen fundera!!!!

Nu strax är det teven som gäller.... Room service börjar nu kl 20.00 - missa inte! Jag har redan gjort bort styrketräningen med Markus och Samme. Så nu är det en musklig nyduschad Zalina som slänger upp fötterna på sängen och tare easy ett tag!!Vi vill ha svarta maskiner, vi vill ha svarta maskiner :)

En tjuvtitt

Den 2009-05-12, kl 15:52:56
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 0Här har ni några bilder jag bara tvär tog innan vi åkte från tomten i torsdags. Det var regn i luften och ser inte alls nå roligt ut men det kommer nog att bli kanon! Och på sista bilden här ser ni grannhuset. Detta område har bara en massa fina och nybyggda hus och snart står kanske vårt där med. Men innan dess är det jobb jobb jobb som gäller!

Update

Den 2009-05-12, kl 12:21:35
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
Jag är sannerligen en slö jävel idag. Men det står jag för! Denna träningsvärk alltså! Jag har en sak jag skulle ha fixat idag men jag har inte kommit mig för det ännu. Ett nytt batteri till min bankdosa som bara gått och gett upp....

Good news: tomten är köpt och nybyggnads karta är beställd!


Shape of my heart
vVv


12 maj

Den 2009-05-12, kl 10:25:12
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1


Godmorgon, måste medge att jag har en fruktansvärd träningsvärk idag. Aldrig vart med om detta, fy! Vi tränade ben och rumpa i förrgår jag och Markus. Igår hade jag problem att förflytta mig/sitta osv. Och inatt har jag knappt kunnat vända mig i sängen utan att det värker i benen. Insida lår är värst! Allafall nog om detta...

Jag är ledig idag och inte pga min träningsvärk inte. Så jag sov längre än vanligt och vaknade av ett samtal från Markus. Han hade goda nyheter och berättade att Umehus hade gett oss ett riktigt bra pris på blockhus + stomresning. Dock får vi lägga takpannorna själva och bygga upp balkongen och isolera invändigt men det är ju ingenting när man har duktiga killar omkring sig :) Så nu kan jag nästan med 100 % säkerhet säga att vi kommer att bygga hus. Troligtvis ska vi meddela tomtnissen att vi ska köpa den nu! Detta är så spännande att jag vet inte var jag ska ta mig till.

Tänk att mina drömmar ska gå i uppfyllelse, det är svårt och ta in faktiskt! Många av er kanske tycker att vi är ung och dum som redan ska bygga hus, men det skiter vi minsann :P På en längre sikt kommer vi göra en bra affär och då har vi faktiskt ett hus precis som vi vill ha det. Och allafall 10 års garanti minst på det mesta invändigt så som diskmaskin/kyl&frys mm. så säkerhet är det första 10 åren!


  

Jag hittade lite inspraitionsbilder till en blivande tvättstuga :-) Nog törs man ta ut svängarna lite här tror jag. Det är ju ett ställe där man stänger igen dörren ändå så. Visst var det läckert?

*från äntligen hemma huset*
 

med handen på hjärtat

Den 2009-05-10, kl 13:36:39
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
Med handen på hjärtat så måste jag ju tala om att det här med husbygget känns lite både och dels är det mycket pengar det handlar om och jag hoppas ni förstår att vi tagit till då vi räknat (man kan ju inte leva i en slags drömvärld och hoppas på att det löser sig) nä, vi måste ha råd att bo där även om räntan höjs, för det är ju ruskigt låg nu! men ändå är man ju rädd att det ska dyka upp någon kostnad som man inte räknat med i kalkylen. Men igår var till och med Leif här tillsammans med oss och räknade på olika kostnader. Han är inom branchen har har själv byggt hus för några år sedan.


Bild: lånad från tvillingmamma

(det är siffrorna jag ville visa)

Jag tror varför det känns både och har med att man själv inte är så insatt och dessa stora belopp pengar men så småning om får vi exakta konstnader även från umehus som vi vart i kontakt med. Det är tryggt att få en kalyl av dom och innan man bygger ska man alltid skriva en offert dvs. det kan/får inte bli dyrare än såhär det får dom stå för i såfall.

Troligtvis löser sig detta med alla goda råd man får av nära och kära och av hustillverkarens personal. Men man måste vara realistisk för det är vår framtid det handlar om! Och främst om vår ekonomi! Men en liten klump i magen har vi båda två...

Den dag vi ser att det går enligt vad vi förutspått kommer det vara så kul! De är nog svårt för er och förstå mig/oss...... man bygger inte ett hus dagligen och dessa former som pantbrev och lagfart säger inte mig ett smack just nu. Det ska allfall bli kul och få sitt eget och vara med och påverka ALLT! Förstå vilken dröm och få välja kök/tapeter/badrum osv. Tankarna har ju redan trissat igång. Haha en sak jag vet är säker redan är vilken brevlåda & husnummer jag vill ha. Troligtvis kommer vårt hus få nummerå: 3 (det är bara vad vi tippar på för tomten brevid är till salu och har nummer 1) 

Inspiration: Dusch

Den 2009-05-09, kl 23:17:32
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 0


Mosaik och text.

Inspiration: styleroom

Den 2009-05-09, kl 18:09:07
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 3


Styleroom - cia40
-
wow!

Bikinitopp

Den 2009-05-09, kl 16:08:18
Filed in Shopping | Kommentarer: 2


Dax att göra en beställning igen!

Denna underbara bikinitop har nämligen kommit in igen efter en evighet! Jag skulle ju vara smart och beställa bara toppen och tänkte ha till mina helsvarta trosor men fick ett par trosor levererade hem....wops! Hade beställt fel!

_________

Det vart även en beställning på dessa mjukis shorts jag fick syn på förra gången men vips då jag skulle handla var dom slut. Buu!Tror ni jag kunde låta bli när märket hette: serious sally? Nä, förstås inte!

Minns ni?

Den 2009-05-09, kl 15:44:58
Filed in Musik/Film | Kommentarer: 1


Åh jag blir så lycklig! Nostalgi på hög nivå!

Inspiration: Outdoor

Den 2009-05-09, kl 15:29:32
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 0Inspiration: Nu kör vi

Den 2009-05-09, kl 15:13:00
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 0


 
 
 Hus inspration... hehe

Den 2009-05-09, kl 14:14:36
Filed in Inredning och tips | Kommentarer: 0
Nu får ni nog stå ut med lite hus inspraiton framöver :-)Och har ni några ideér så var inte rädd för att komma med dom! Det är bara välkommet!!!!

Äntligen kan jag......

Den 2009-05-09, kl 13:47:02
Filed in Vi bygger hus: Allmänt | Kommentarer: 2
öppna mitt hjärta lite för er! (Obs! Inget är bestämt till 100 % ännu men kanske till 75% att det blir såhär!!)
----

Dålig uppdatering från min sida på slutet. Det har hänt en del spännande saker + att jag jobbat mycket den här veckan. Men nu har jag kastat in handduken för nu är det helg! Efter 7 dagars slit, äntligen! Jag kan säga att det kändes att det var sista dagen innan helg imorse, oj så trött jag var! Sten död verkligen! Markus var till och med uppe före mig (observera!! ovanligt!!) Nåväl, det var fullfart från morgon till kväll igår, jobbade mellan 7.30-16 sedan bar det av hemåt, lagade mat (hamburgare!) snabbt och gott! Sen åkte vi mot Sävar och tittade på en tomt! :)

En sak jag har hållt lite hemlig för er faktiskt! Tänkte att det var väl onödigt att berätta alldeles för mycket när det först bara var drömmar! Nu börjar detta bli mer och mer sanning/verklighet! Och det är så spännande att jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen förstår ni! Allafall lite snabbt tomten är 2200 m2, och ligger förståss i Sävar på det nya området!Det kändes så konstigt att stå där framför sin kanske blivande tomt, här var det stora stenar och en massa träd i vägen lite svårt och föreställa sig att här kan faktiskt vårt blivande hus stå!

Vi var vart i kontakt med en massa olika husföretag och har nog troligtvis hittat Det med det stora D:et! Vi har velat fram och tillbaka och vridigt och vänt på alla möjliga olika idéer. Men nu känns det här huset rätt och är även i rätt kurs, så att säga! Känns som att det var bara att glömma alla dessa läckra funkishus med ett tak hit och dit, läckra men inte speciellt ekonomiska!

1. mycket yta går bort pga allt det luftiga högt tilltak öppet mellan våningarna osv.
2. oftast ganska smala hus vilket jag tycker skulle se konstigt ut på en tomt som är 2200 kvm stor
3. mycket dyrare eller ska jag säga dyrare än ett "vanligt" hus

Jag fasnade verkligen för det här huset för att taket var så underbart fint. Lämpligt stor boyta och skulle passa bra i området i Sävar. Jag har alltid drömt om att få bygga mitt egna hus och göra precis som jag vill nån gång i mitt liv. Och nu är den chansen här. Genom att vi har en massa omkring oss som är duktiga på olika saker kan vi tillsammans hjälpas åt och bygga upp detta hus till en billigare peng. Nu tänker jag inte gå in på vad kalaset ska kosta men det jag kan säga är att det är prisvärt och vi gissar på att vi kommer göra en affär (på några års sikt)! Detta är alldeles för privat för att prata om här på bloggen!

Detta är alla fall Livets största investering! Alla fall vår största investering (någonsin)!

 

Det blir troligtvis detta hus eller ett liknade om vi väljer att rita upp ett liknande själva med hjälp av umehus. Vi funderar även på att förminska huset något huset är 169 kvm nu och det skulle räcka med 160 kvm för oss.

Vad tycker ni?

Jag är helt såld på detta hus, vackert tak och precis i den stil vi tänkt oss! Som sagt det är bara att slopa funkishusen!Ps!

Jätte kul att du har hittat hit Mona :-) Tack för dina fina ord!!! Du får följa min blogg för lite mer uppdatering kring huset osv.

Husdrömmar och vårfix

Den 2009-05-06, kl 12:24:23
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
Men tjenare!

Jag jobbar ikväll och börjar inte förns 15.30 ganska skönt och få sova ut för en gång skull. Jag vaknade vid tio gick på toa sen la jag mig igen fast med laptopen i knät. Ett ruskigt skönt sett att vakna på! Satt och drömde mig bort bland dessa olika hus hemsidor. Vi har hittat ett hus som fallit oss i smaken, kul! Men är det bara att fortsätta drömma? Min dröm vore att få bygga ett hus i Sävar på nya området, där skulle jag trivas som fisken i vattnet men vi får väl se med tiden hur det blir! Drömmar är väl inte förbjudet?Jag hade besök av Milou i måndags, han har hittat sin favorit plats. Han står alltid på soffan på tå och kikar ut genom fönstret och vips så hade han hoppat upp på fönsterbrädan haha. Såg mysigt ut!!

--

I söndags kväll var jag och Markus på Plantagen och köpte ännu mera pensér så när jag kom hem höll jag på plantera blommorna i en hink och tog bilen till pappas gravplats och gjorde vår där. Det är så härligt där nu, solen sken och nästan all snö har tinat bort och gravstenen ser jätte fin ut!!!

Ett smakprov:

  
 

 
Passade även på att planera en bellis inne!(Tragsikt att man ska visa sånna bilder, jag vill oxå har en pappa som lever!)

Besökare

Den 2009-05-04, kl 18:25:29
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3


Wow, vilket besöks antal jag har fått idag helt otroligt :)

Haha okej inte som blondinbella men 27 st redan är mycket för att vara mig haha, stolt! Men vilka är ni? Skriv gärna en rad kan vara kul och se vilka ni är mina vänner!! Annars kanske jag strejkar med bloggningen framöver :-)

så sant

Den 2009-05-04, kl 13:49:22
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Längtan

Den 2009-05-03, kl 20:16:55
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0


Obs! Inte huset vi har budat på! (så du vet Bellis :))

Nu har jag börjat släppa "vårt" hus som vi skulle ha! Livet går vidare och så småning om dyker nog vårt hus upp på riktigt som vi får köpa. En sak som har blivigt intressantare efter denna besvikelse är faktiskt ett nybyggt hus. Eftersom huset vi budade på slutade på 2120000:- är inte det nästan samma pengar som ett nybyggt? Frågan är ju allafall vad man anser är mest värt och lägga pengarna på....... så mkt för ett hus som är nyggt 1983? Eller kunna påverka ditt husköp både pris och i den stil du faktiskt vill ha det.

Många hus är dyyyra + att jag inte fastnar för deras inredning och stil och det känns inte kul och betala så mycket för något man helst skulle vilja göra om trots att det är nytt.. därför kommer jag den dagen jag köper eller bygger hus och renoverar göra så att jag inredning neutralt så att det ska även passa för nästa som flyttar in. T ex badrum med svart golv och vita väggar istället är det lätt att välja inredning där till och variera med färger på badrumsmattan/handdukarna osv.

Nybyggt tål att rotas i lite mer tror jag minsann!

Inspiration: Kvik

Den 2009-05-03, kl 10:44:37
Filed in Inredning och tips | Kommentarer: 0Goskit

Den 2009-05-02, kl 23:22:11
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2
Titta vilken goskit jag har fått tagit hand om ikväll då...Tack Maria för lånet! Helt ovetandes gick jag hem med denna goskit från jobbet idag. Han har vart med mig ända från 15-23.00 och det har gått jätte bra. Och vi har fått sällskap av både Maria och Sandra. Trevligt!

Lilla mannen somnade i vagnen på väg hem från jobbet idag och sov ett tag i vagnen ute medan jag varvade ner och läste lite vk ute i solen. Sen vaknade han och då var det dax för lite middag. Mums!!! Sen strosade vi ner till stan och hälsade på mamma Maria på aveny!! Då passade även han på att skita, hahah perfekt timing Leo !!!!

  


Se så söt jag e då minsann :) (Jag vet nog en som är stolt...:)....Maria?)Hemsida

Den 2009-05-02, kl 10:49:34
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Jag har hittat en jätte rolig hemsida som jag tänkte att jag skulle dela med mig av: tjuvtittat

© Headerbilder från Wallpapers Wide