I en sommaridyll

Den 2010-04-29, kl 19:33:58
Filed in Vi bygger hus: Altan och trädgård | Kommentarer: 0


Bild: lånad från mittvitahusJag ska köpa 2 st Adirondack stolar och sätta ut på altanen i sommar hade jag tänkt. Gillar deras utseende! Dom säljer dessa stolar (omålade) till ett bra pris på jula runt 400 kr per stol. För en färdigmålad från mio får du betala 1390:-/st känns då helt plötsligt mer värt och vitamåla dom själv..

 
Bild: lånad från mioSen så skulle jag gärna vilja ha ett stort parasoll på altanen. Hade vart perfekt och fälla upp då man ska äta.


Virke

Den 2010-04-29, kl 19:17:30
Filed in Vi bygger hus: Altan och trädgård | Kommentarer: 0
Jag har fått förfrågan om vad det är för slags virke vi använder till altangolvet.

Svar:

Vi köpte tryckimpregnerat trallvirke brunt från Beijer byggmaterial med 20-års rötgaranti. Jag tycker det vart väldigt snyggt med brunt virke istället för det 'vanliga' gröna. Dock lite dyrare men.

Havandeskapspenning, nästa?

Den 2010-04-29, kl 19:06:53
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2

Dag 2: som gräsänka

Än så länge klarar vi oss bra jag och bebisen. Har lagat mat och gjort matlåda till morgondagen. Nu är jag i valet och kvalet om jag ids åka på ica och handla lite mest troligt orkar jag inte det. Är så slut efter dagens arbete! Skriv upp att det här var den värsta dagen på läänge. Jag har nämligen redan handlat typ 4 gånger idag och jag kan säga att det känns i fogarna nu. Vet inte riktigt var jag ska ta mig till. Kan inte sitta bra, inte ligga, inte halvligga ja alla olika ställningar gör fantastiskt ont - tänk om man kunde sväva. Snart ska jag lyxa till det med en kaffe latte.. Jag som ska bli en lattemamma måste ju börja öva redan nu.Blir nog mest liggande framför dumburken ikväll då jag redan plockat ur diskmaskinen, städat och tvättat. Sen blir det nog att avsluta denna kväll tidigt för att orka med morgondagens jobb också. Sen ska jag åka och grilla med Maria och Kalle, så jag hoppas på bra väder så vi 'icke berusade' kan ta oss ner till stan för lite aktiviteter. Duktiga Maria ska ha handlat idag eftersom hon var ledig så det slapp jag vilket kändes bra nu efter att jobbet var tungt.

Jag funderar starkt på söka havandeskapspenning omgående för som det känns just nu kommer jag inte att orka jobba på det sätt jag gör framöver. Handla åt 4 personer, städa, hjälp med dusch och all denna stress går bara inte. För man känner sig inte direkt 'ung' i kroppen längre. Det är som att gå och dras med en badboll på magen. Var ända rörelse är inte sig lik längre, ska jag börja mig ner får jag huka mig precis som när man ska kissa i skogen. Nä, jag ska ta och tala med min chef och börja knåpa på en ansökan till försäkringskassan. En annan tjej på mitt jobb har sökt och fått det beviljat så jag tvivlar på att jag inte skulle få det också.


Altanen igen

Den 2010-04-28, kl 22:28:48
Filed in Vi bygger hus: Altan och trädgård | Kommentarer: 3

Som ni borde veta vid det här laget bloggade jag en del om den blivande bron/altanen som skulle bli här hos oss. Hur stor jag ville ha den, hur den skulle se ut och hur den skulle sitta ihop med bron till entrén. Vips så såg vi en liten annons i vk-tidningen med en bild på ett hus men en fin altan som skulle passa hos oss. Klappat och klart så vart det precis så också och det känns helrätt nu i efterhand.

Här är insprations bilden till hela altanbygget:

Ursäkta den dåliga kvallitén men jag har fotat av ett urklipp ur vk och tydligen så lyser texten på baksidan av bilden igenom men man ser ju absolut idén. Nu tycker jag kanske inte att altanräcket var det finaste jag sett inte heller trapporna men det bästa med att bygga hus/bygga själv är ju att man får göra precis som man vill då.Jag var även ute ikväll och fotade altanen för att ni ska få se hur fint den är upplyst nu av utebelysningen. På framsidan har vi 4 st infällda spotlights och en up&down lampa vid dörren. Så småning om kommer det även en balkong ovanför ytterdörren. Se bild ovan för att förstå ungefär hur det kommer se ut! Dessutom ska ju huset bli helt vitt under sommaren...eller? :) Det kanske inte är så dumt med träfärg här och var....speciellt inte där dom satt träfärgad panel där blocken spikats ihop, tummen upp!
Gravid v 25

Den 2010-04-28, kl 21:32:23
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 0


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll!
Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.

___

Ja nu går det minsan snabbt framåt. Bebisen är allt mer aktiv och reagerar ibland på min beröring. Jag känner att bebisen har  stunder då den sover då det är väldigt lugnt i magen men vips så är den vaken och bökar om regält där inne. Just nu är det en sån period, känner hur det vänder sig i magen. Och allra värst brukar det vara just innan jag ska sova DÅ minsann är det ett jäkla liv där innifrån men det är förstås jätte mysigt. Tänk att just jag ska få gå igenom något så fantastiskt! Ni andra mammor/blivande mammor vet vad jag talar om. Det är så skönt att veta att man aldrig är ensam. Speciellt skönt nu när bebisens pappa har åkt till Turkiet. För då har jag ju allafall bebisen att mysa med :) Det får räcka! Men såklart saknar vi pappa super mycket...........redan!

Update: Trean

Den 2010-04-28, kl 18:08:56
Filed in Vi bygger hus: Altan och trädgård | Kommentarer: 2
Den här synen möttes jag av idag då jag kom hem från jobbet. Shit, vad grabbarna arbetat idag för här händer den verkligen grejer. Igår då jag kom hem från jobbet hade dom "endast" hunnit lagt upp lekablocken och mätt ut alla mått och rätt höjder, dock vart det fel så dom gick göra om en massa. Men idag minsann har det hänt mycket! Kolla!!! Jag har för tusan en 1½ m x 10 meter lång altan hitills! Härligt!

Ni ser väl trappsteget upp till altan som jag så fint tillverkade av spillvirke då husbygget drog igång. Och den håller än :) Vilket bra bygge av mig där :P Men såklart ska vi bygga en 'riktig' trappa sedan.

Altanbygge pågår

Den 2010-04-27, kl 18:02:30
Filed in Vi bygger hus: Altan och trädgård | Kommentarer: 2
Pjuu, vilken dag. Herregud jag är helt orkeslös! Jag har jobbat med en tur jag inte brukar ha och ibland är det lite trixigt. Nåväl, nu är jag hemma. Har handlat och förbrett inför middagen. Markus är ute och arbettar med den blivande uteplatsen. Han och hans pappa har varit så duktiga idag och grejjat med underarbetet till altanen. Igår kväll började jag och Markus och lägga om isoleringen runt huset sen kom pappa Alf och fortsatte och åkte inte hem förns vid 22-tiden igår. Vips så bestämde dom sig för att ta tag i altanbygget redan nu! Snacka om att jag vart glad! :) Jag hade hoppats på en bro utanför huset tillsvidare men vips så har vi snart en 4m x ca. 10 m stor altan.

Kommer bli så härligt för då kan vi verkligen njuta av solen på altanen istället för att kliva ner i den här geggamojjan vi har runt huset i övrigt. Fotade lite igår som jag tänkte visa men jag sitter vid fel dator för att ladda upp dom men håll utkik för dom dyker upp senare ikväll...

Nu är det dax att steka tunnpannaka hade en mjölk liter som gick ut igår som jag tänkte göra upp. Sen är jag ju så barnslig att jag fullkommligt älskar pannkakor, nån fler? :)


Bild: lånad från google.se

Ritningar

Den 2010-04-26, kl 20:25:50
Filed in Vi bygger hus: Garage | Kommentarer: 1


Garaget sedd framifrån

Snett uppifrån

Uppifrån

Sidan


Nu har jag fått ritningarna på garaget som Emelie gjort i cad. Så här får in en liten bättre inblick på hur garaget kommer se ut då det är klart. Vi har även besällt en 5 m bred bort från Crawford:

Såhär ser den ut G60 LINE

Vi beställde också med portautomatik dvs. att man med ett enkelt knapptryck kan öppna porten med en fjärkontroll från bilen. Därför behövs inga handtag på porten. Snyggt och praktiskt!
Lovely

Den 2010-04-26, kl 17:20:49
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Jag har världens bästa kille!! Direkt efter jobbet kommer han hem med ett lass armeringsjärn sen börjar han bära lekastenar och gräva ur för den kommande altanen. Vilken energi! Själv har jag maten på spisen och har nyligen dammsugit, vilket team! ♥ ♥ ♥


Värsta bongotrumman

Den 2010-04-26, kl 13:24:14
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 3
Idag har jag vart med om något minst sagt läckert vi har fått höra på hjärtljuden för första gången (jag och syrran). Hade tid hos barnmorskan imorse vid 11-tiden. Första besöket efter ultraljudet vilket var för ca 6 veckor sen. Det första hon säger: oj, vilken stor och fin mage du har fått. Själv tänker jag ju inte speciellt mycket på hur stor den faktiskt blivigt eftersom jag är upp i den hela tiden men det är klart på 6 veckor har det hänt ett och annat (precis som det ska!)

Alla prover som togs såg bara bra ut. Blodtrycket var 'normalt' hade varken hög sockerhalt eller lågt järnvärde. Hade exakt samma järnvärde den här gången som vid inskrivnigen. Vilket förklarar att jag inte alls känner mig sådär sjukligt trött som jag gjorde in vintras, uff. Nu är jag 'pigg och alert' haha.. :) Nämen, jag känner mig då välmående på alla sätt och vis men det är klart att jag blir utmattad på ett helt annat sätt än innan jag var gravid. Att gå i trappor gör mig själv andfådd och att böja sig ner till fötterna är en konst numera. Det känns precis som man böjer sig över en fotboll då jag ska hjälpa alla tanter med stödstrumporna. Är i valet och kvalet om jag ska söka havandeskapspenning med det lutar åt det. Det känns inte bra att arbeta och köra slut på kroppen totalt innan man ska föda barn. Nog vill jag gå hemma och vila upp mig in i det sista innan det är dax. Och dessutom när jag haft besvär med foglossningar och jag blir minst sagt slut i hela kroppen efter en hel arbetsdag för mitt jobb är rätt tungt med alla lyft, städ, handlingar osv.


Mvc besök:
Vikt: + 5kg
SF: 24 cm
Järnvärde: 127
Sockerhalt 4,9
Hjärtslag per min: 144
Blodtryck: 135/75

Tror jag allt var. Till er som inte vet vad SF-mått är: Det mäter barnmorskan med ett vanligt måttband och tar reda på avståndet mellan blygdbenet (symfysen) och livmoderns överkant (fundus). Sedan ritar man in värdet på ett sk gravidogram så att man kan följa utvecklingen på en kurva.

Vilken upplevelse det var och få höra lilla hjärtat som slog. Shit, det lätt som en hel byggarbetsplats. Dink-donk-bonk-x144. Det var skönt och höra att allt lät som det skulle och att bebisen mådde bra.
v 24 (23+4)

Skötväska

Den 2010-04-24, kl 19:19:56
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 7

Ni erfarna småbarns föräldrar vad skulle ni tipsa om för skötväska till en oerfaren småbarnsförälder som jag?Första bebiskläderna

Den 2010-04-24, kl 18:16:46
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 4

Dumma pappa, säger bebisen! för han vrålar så högt då dom gör mål i hockeyn att jag blir rädd och sparkar mamma. Ja nog kan bebis höra alltid, för den dundrade till i magen då Markus skrek JAA!

Idag har alla fall mamma handlat kläder till mig. Mina absolut första kläder. Det vart 2 st set i love mum och i love dad i minsta storleken 50.

Jag var lite ego och köpte en body med stora bokstäver: I love mum, för det fanns ingen i love dad. Men det stod i love dad på ett par av brallorna.

Ni förstår inte hur små dom här kläderna är. Dom ser inte alls lika pluttiga ut på bild som dom är i verkligheten.

Nä mina vänner nu ringer äggklockan, middagen är färdig.
Kram


Fredagsmys

Den 2010-04-23, kl 20:56:11
Filed in Min vardag | Kommentarer: 4
Idag slutade jag 12:30 så efter jobbet åkte jag runt halva stan för att söka rätt på en hatthylla som vi tänkte sätta upp i tvättstugan så Markus kan hänga av sig sina arbetskläder. Dock kom jag hem tomhänt då dom inte hade någon fin som var max 70 cm bred (70 cm är inte direkt något standard mått).. Allafall vart det en vanlig hederlig kroklist från rusta som kostade 99:- tanken är ju att det ska komma upp garderober där sedan men först måste alla rör och grejjer dras inför garagebygget. Så kroklisten får bli en lösning tills vidare.Såhär vart resultatet av den provtapet jag skickade hem från Måleributiken. Tycker att den smälte bra in till det övriga svartvita i inredningen. Dock hade tyvärr inte den andra tapeten kommit för den var slut i lagen. Men snacka om snabb leverans. Tyckte jag inte hann mer än att beställa så låg tapeten i brevlådan.


Milou har börjat kika ut igenom ett av fönstren i dörren, gullis.


Idag efter jobbet hämtade Markus ut vårt nya soffbord, äntligen! Så nu kan Emmy få tillbaka sitt soffbord som vi haft på lån. Är väldigt nöjd med bordet, dock är det en aning lågt men jag tror att det är en vanesak. Snyggt var det allafall!!!!Här kan ni skymta både bordet och den nya tavlan jag knåpat ihop!


Sen inhandlades också två höga krukor till vardagsrumsfönstret. Det som stå i fönstret måste vara högt för att det inte ska se för mesigt ut. Vart bra :-)

Sen var mammsen förbi efter middagen och lämnade en liten present till bebisen :) En laban-leksak till barnvagnen, stort tack igen!


Nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med Markus och se en film som vi blivigt tipsade om att se. Hoppas den är lika bra som han säger. Så nu blir det fluffigt täckmys i stora soffan. Snacka om att det är guld med 2 divaner :) Fortsatt trevlig helg på er! Kram

Ekens Zonata

Den 2010-04-22, kl 15:20:10
Filed in Min vardag | Kommentarer: 4


Jag satt och tittade runt på Testfakta.se och hittade ett sängtest och såklart vart jag nyfiken då jag såg att våran säng var med i testet och jag vart inte direkt besviken då jag fick se reslutatet: bäst i test! Så underbart! Jag är väldigt nöjd med våran dyra säng men snacka om väl investerande pengar. För nog är det viktigt att sova bra när man sover ca 1/3 del av sitt liv. Och som plåster på såren är det bäst!

Relax don't do it

Den 2010-04-22, kl 14:02:33
Filed in Vi bygger hus: Garage | Kommentarer: 0

Igår satt vi och diskuterade garaget utseende och då började min hjärna huxflux blomstra av idéer. Jag tycker alltid att det är roligt med nya projekt. Alla fall så började jag fundera på den blivande relaxen som ska bli bakom garaget (ett senare projekt) bli inte rädda nu men jag har redan börja drömma mig bort och vet hur jag vill ha det här inne redan.. nästan... Sen idén om ett runtfönster i relaxen poppade upp började en massa inrednings idder komma också. Jag ska ha marinstil i det rummet. Det är så jäkla snyggt att jag vill bara dö.

Vi ska få bättre ritningar på garaget så småning om. Dels har Markus varit till arkitekten och fått garaget uppritat. Men sen har jag ju också en byggstuderande lillasyster som håller på fixa med garaget i ett kad-program så det var dom ritningarna jag tänkt och visa er. Nåväl såhär hade vi nog allafall tänkt indelningen:


1. Bastu
2. Relax med dusch och plats för bord och stolar att sitta och hänga i.
3. Förråd men bra förvaringsmöjligheter - ett ställe att kunna hänga bort vinterkläder, julsaker osv.
4. Garagedel - Markus "skit" :p och en gammal raggarjänk

Som ni ser blir det troligtvis 3 fönster: 2 st fyrkantiga 1x1 m och ett rund i 1.20 m. En ytterdörr och en 5m bred-garageport.


Inspirationsbilder till relaxen:


Minns ni?

Den 2010-04-21, kl 19:04:15
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2

Oj, vad tiden går snabbt. Det känns faktiskt som igår det var den stora dagen D - dagen då vårt hus skulle levereras. Men idag kommer en annan leverans: jajjmen, mamma har hittat en kartong barnkläder uppe på vindan som hon kommer hit med. Kul! Dvs kläder som jag och syrran haft då vi var små :] säkert mycke rosa! Undra vad det är för en som är i maggen? :)


Beslutsångest

Den 2010-04-21, kl 18:47:38
Filed in Vi bygger hus: Tvättstuga | Kommentarer: 6

Här hemma händer det grejjer :) :) men som vanligt har vi (jag) kört fast, hatar min beslutsångest jag lider av.. hehe


Ska jag ha dom liggandes i mitten på skåpen?

Eller ståendes?Vecka 24

Den 2010-04-21, kl 16:57:04
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 2

Oj snacka om att tiden bara springer iväg. Jag är redan i vecka 24, shit alltså. 118 dagar kvar. Snart smäller det bara till så ligger jag med en nykläckt bebis på bröstet. Ååh, snacka om att jag längtar. Men det är ju klar att en graviditet är något fantastiskt det också. Tror minsann att jag kommer sakna den stora kulan på magen sen när det är väck.

_____

Såhär långt har bebisen kommit i sin utveckling:

Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

Du

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.Grovplanering

Den 2010-04-20, kl 14:25:32
Filed in Vi bygger hus: Garage | Kommentarer: 4

Just nu håller vi på att planera det blivande garaget. Det blir nog ett traditionellt garage med carport. 7 m brett och 14 m långt (ja, javet det är gigantiskt!) men allt för sin älskling som är garage-kåt. Vi är lite i valet och kvalet om vi ska ha 1 stor garageport eller 2 små. Vad tycker ni? Personligen tycker jag det är snyggare med 1 stor bred och praktiskt med en stor öppning. Men frågan är på vintern hur mycket 'varmluft' som släpps ut?

 
2 st vanliga garageportar (låt er inte luras av den inbjudande belysningen) he he


En bred port


Sen kommer vi dessutom ha en carport utanför garaget där man kan ha bilarna ståendes under vår/sommar. Ovanför den skulle jag vilja sätta ett halvmåne fönster för att få in lite ljus på (vindsutrymmet som kommer vara ovanför carporten) och dessutom blir garaget liite snyggare då också.


Nu är det dock helt fel lutning på carportens tak för här ryms knappt något vindsutrymme men ni förstår tanken allafall och det är huvudsaken. Ni kan också se ungefär hur det ser upp på bilden här ovanför (bilden med 2 st mindre garageportar till höger.)

Sen hade vi tänkt och bygga en relaxavdelning (ett senare projekt) nån gång i livet och då tyckte vi att det kunde vara läckert att sätta in ett typ 1,5 i diametern stort runt fönster på sidan av garaget. 


jätte snygg inspirationsbild va? jag och mina teckningar i paint, yäh! men ni förstår kanske tanken alla fall men sen om det blir verklighet det får vi ju se. det är allafall en tanke just nu.

Har ni några tankar och idéer kring garaget var inte rädd att skriva till mig. Alla tankar och ideér är mer än välkomna.

____

Nu ska jag göra ett försök till ett inlägg: Jag har nämligen inte haft någon vidare lust och blogga på sistone just för att jag inte haft så mycket och skriva om. Jag jobbade hela helgen och igår var jag hel-ledig och med det menar jag att jag gjorde verklgen ingenting och det var så skönt. Jag tvättade inte, jag städade inte helt otroligt om man tänker efter. Idag derremot är jag haft ledig känns det som eftersom jag inte börjar jobbet förns halvfyra. Vilket innebär att jag har sovigt till halvtio, renbäddat och tvättat, ätit lunch utomhus och plockat ihop lite (läs ännumer) skräp här på gården. Tillsist gjorde jag min en sto kaffekopp och satte mig ute och njöt av mammas hembakta kanelbullar, mums.

Nåväl, det är snart dax att göra ett sist ryck innan det är dax att bege sig mot arbetet. Bland annat ska jag kolla upp mina autogirobetalningar eftersom jag bytt bank från swedbank till nordea eftersom jag och markus numera har ett gemensamt huslån och därav vart det jag som fick byta bank till nordea istället - inte mig emot för vi har världens bästa bankman(kvinna) Eva-Lott :) sen ska båda hallarna får sig en omgång - dvs. allt grus/sand ska väck omgående.

 


Tips: Gratis tapetprover

Den 2010-04-19, kl 13:06:04
Filed in Inredning och tips | Kommentarer: 5

Jag hade tänkt och göra egna tavlor med hjälp av tapet.


Cole and son


Marimekko - Lumimarja

Och idag hittade jag hemsidan: http://www.maleributiken.se/maleributiken/ där man får beställa 2 st tapetprover gratis. Tror att tapetens längd är 1 m så det blir helt perfekt! Nu är det bara att vänta tills dom hamnar i brevlådan, spännande!


En riktig datanörd

Den 2010-04-16, kl 21:41:24
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

Jag hamnade inte alls framför teven som jag hade trott. Maria frågade mig snällt om jag kunde hjälpa henne med hennes bloggdesign, sure. Så nu har Maria fått sig en helt ny design på sin blogg. Var nog på tiden :) Hon frågade mig om jag kunde hjälpa henne med det för ca 1 år sen... jag har fullt upp så det är långa väntetider. Skämtosido! Nu ska jag ta en välbehövlig dusch sen göra lite kvällsfika. Måste testa mitt nya Kobbs te - lust och fägringGodnatt på er mina läsare!

♥ Kram ♥


Finally friday

Den 2010-04-16, kl 17:28:15
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1...måste jag säga trots att jag ska jobba i helgen. Fredagar är ju alltid fredagar. Ikväll eller rättare sagt hela helgen är jag gräsänka. Så vill någon umgås hör av er! Ikväll blir jag nog bara hemma är så trött och slut efter en hel arbetsdag. Slut på ett helt annat sätt än innan jag vart gravid. Just nu har jag en plåt med varma mackor i ugnen vad är bättre än lättlagad och god mat?

Markus klagar alltid på mig att jag är så "lat" då han är borta. Då kan jag minsann sitta i soffan och äta middag med mig själv. Haha! Ibland äter vi mat framför teven men väldigt väldigt sällan. Men ikväll blir det varma mackor och Sex and the city! Sen antar jag att det kommer gå en massa filmer och annat på teve som jag kan roa mig med. Imorgon är det jobb för hela slanten med start 07:00 så det blir nog att knyta sig rätt tidigt ikväll.

Som sagt ikväll blir det att rå om sig själv. Ska ta en varm dusch sedan, klippa naglar och raka benen. Måla nytt nagellack och sen morgonrocken på och täcket omkring mig. :] Vilken fredag! Markus kan slänga sig i väggen som är i fjällen och har det härligt tillsammans med grabbarna. JÄTTE KUL? Att sitta och pimpa i solen och knäcka en bärs? Njaää, inte alls :)


Vad är det för något där inne ?

Den 2010-04-15, kl 19:49:56
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 9

återigen... vad tror ni det är för något som döljer sig i min mage, pojke eller flicka (!!?!)

Vanligtvis brukar man väl ha på känn vad det är för något som gror i sin mage men jag har ingen känsla (än) i allafall. Skulle det bli som jag önskar en son och sedan en dotter skulle jag bli glad. Men det känns rätt avlägset för i första hand önskar jag mig såklart ett friskt och välmående barn. Sen har könet mindre betydelse. Men eftersom Maria bär på en pojke skulle det vara kul om vi också fick en pojke. Attans så roligt dom skulle ha ihop! Men vad som helst är välkommet jag kommer inte bli besviken!

Många funderar också över om vi kommit på några namn. Njaä, måste jag väl svara. Eller ett fåtal men vi har väl inte hittat något klockrent som vi båda gillar. Men det är ju klart man har sina favoriter.


Vilka är era favoritnamn? Har ni några namnförslag till oss, alltid välkommet!


Finbesök av arbetskompisarna (!)

Den 2010-04-15, kl 19:35:43
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 3

Till dig Vicky: Bild på magen


Vecka 23 [22+0]

Sådärja, tog en fin fin bild igår via sovrumsspegeln gick fin fint. Synd bara att spegeln var lite smutsig men det får duga. Idag har jag haft fin besök av mina arbetskompisar Anna, Marie, Clara och Amanda. Vi fikade och tjollarde på. Tack så mycket för presenten! Fick ett presentkort på Mias lustgård. Vilket perfekt present! Jag älskar ju Mias!

Nu är jag gräsänka till och med söndag. Min käreste har åkt till Blaikliden tillsammans med kompisarna till Sammes stuga. Är måttligt avis faktiskt ska nämligen jobba hela helgen, stonk! Ursh, det är såå deprimernade att jobba helg för då vill man ju vara ledig. Men men det är bara att bita ihop för 'snart' är det semester och mammaledighet för hela slanten som gäller.. Åh vad jag längtar! Då får även jag gå på en massa mamma fika-mamma lunch och ja allt vad det heter. Och jag har sån tur att ha både Anna & Clara (mina arbetskompisar mammalediga samtidigt som mig) och Josefin min kusin som fick barn nu i februari och såklart Kemi icket att förglömma. Kemi min blivande granne oj vad vi ska powerwalka till hösten och bränna fett! Jag med buggan och du med din twinvagn :-) yäh!

___

Puss


Trean

Den 2010-04-14, kl 20:04:49
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 4

Idag har Kalles pappa varit här och skottat av lite på våran tomt. Se så 'mycket' trevligare det vart (!??!) Uff, jag hatar lera!


Markus kom hem med ett stort lass isolering till vårt blivande garage, jippi.

Jag är inte nå vidare stolt över våran gård just nu. Lera och bråte över allt. Men det tar sig.

Husnummret har kommit på plats [för länge sen!] Men jag har nog kanske inte fotat det bara.

Här utanför dörren står våra stövlar snyggt uppradade. Ett måste just nu!

Våran fina uteplats i solen. Ser rätt inbjudande va?

Våran snygga stig intill dörren :)


Troy

Den 2010-04-14, kl 15:06:13
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Igår var jag in på Europa möbler och då gjorde det jag borde ha gjort för länge sen. Beställde efter ett soffbord till vardagsrummet. Så nu syster kan du snart få tillbaka ditt ikea lack bord. Jag beställde ett vitt bort med vita stålben och bordet kostar bara 1295:- istället för det snygga på mio som gick på närmare 3500:-


Troy - Från Em möbler

Nu återstår bara att inhandla vit sprayfärg och spraymåla mina korgar som jag har i expeditbyrån och korgarna som står inne på toaletten. Imorgon får jag besök av mina arbetskompisar på dagen. Anna (och Mika förstås), Marie och Amanda. Första gästerna från jobbet som är förbi och tittar på huset. Och jag har varnat dom att inte ta sina finaste skor hit. Det kan vara en dålig idé. För här hört skit och lera till vardagen. Hej vår!


Vecka 23

Den 2010-04-14, kl 12:42:59
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 1
Idag är det onsdag - vilket innebär att jag går in i en ny graviditetsvecka. Välkommen vecka [TJUGOTRE] Det är också hög tid att fota magen igen. Har gjort i ordning en mapp på datorn med bilder på magen vecka för vecka. Okej, ska jag vara ärlig har jag inte tagit bild exakt varje vecka men det ska bli bättring på det. Jag tänkte sedan att jag skulle köpa ett fotoalbum där jag ska sätta in bilderna på magen och sen såklart på lilla pyret kan vara kul och ha kvar. Jag måste bli bättre på att framkalla bilder.


___

Ni har väl hört talas om lilla Albin som föddes i vecka 23 och överlevde. Alltså såhär liten är våran lill* plutt just nu, helt otroligt.Här kan ni läsa artikeln: länk!

___

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Såklart, vart jag intresserad och testade att spela Quattro Staggione på spotify. Och tammetusan så blev magen alldels hård i mellan åt. Haha, snacka om lustigt. Stackars bebis hatar nog klassisk musik - om h*n är som sin mamma dvs. Det bankar innifrån undra om det betyder - STÄNG AV (!?!!]
 
Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Kan säga det att det är inte mycket till navel kvar länge. Den är inte alls lika djup som den brukar. Snart ploppar den väl ut!Jag behöver tips

Den 2010-04-13, kl 22:09:57
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 1
Till sommaren drar altan bygget igång. Jag behöver er hjälp på en bra lösning. Tanken är att altanen ska runda huset hörn och gå ihop med bron.

Vad är en bra och snygg lösning?Inspration:Jag har märkt ut 'vindskydd'- på bilden höst upp och då hade jag tänkt mig ett sånt här räcke ut mot "storvägen"... för att få en mer privat altan! Och dessutom tycker jag att det är väldigt snyggt.

Inspiration: Flickrum

Den 2010-04-13, kl 21:14:40
Filed in Inspiration: | Kommentarer: 2
Om jag skulle få en flicka skulle jag inreda barnrummet väldigt flickigt bara för att det är så gulligt med rosa.


Min absoluta drömsäng. Fungerar jätte bra till bebisen och kan sedan förlängas ju äldre barnet blir.


En favorittapet från Sandbergs


Lika såhär en tapet från Sandbergs - ser inte alls så speciell ut men är otroligt fin uppe på väggen...


Såhär ser den ut uppe. Visst är den fin? Jag gillar!


Kanin från danska Maileg


Rosa stjärntapet


Pall med namn

Sol i sinne

Den 2010-04-13, kl 21:00:25
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

Till och med grannen fick beskåda vurpan!

Leo förvivlad

Här satt vi och smakskade på Marias goda bakverk, mmm mmm :)

I söndag hade vi besök av Karl-Oskar och Maria och lilla Leo då förstås. Och Markus lyckas med det mesta otroliga att göra värsta feta vurpan på skotern. Såg lite tokigt ut men aj aj vad ont det gjorde. Som sagt det är inget liv på rosor att bo i villa för under snön där Markus skulle köra upp med skotern låg en järnställning och gömde sig och vips så hakade ena skidan på skotern fast och det vart tvärnit. Så Markus flög över styret och gjorde illa sig i både handen och benet. Dumma ställning! (Maria fick dock inte med vurpan utan strax efter vilket var lite osis för det hade nog kunnat bli en bra bild!)

Imorgon önskar jag mig samma väder som i söndag, åh vad härligt det skulle vara! Isåfall ska jag ta mig en kaffekopp och njuta ute i solen. På våran exklusiva uteplats :-) ha ha ha

Det är inte alltid en dans på rosor att bo i villa :P

Den 2010-04-13, kl 19:41:03
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 1

....speciellt inte då snön börjat töa bort och allt bråte börjar blotas under den vita fina snön... men det är ju klart jag önskar ju inget helldre än att snön ska väck just nu!

Så vad tycker ni om våran mysiga uteplats i solen? Inbjudande va!?! ;) Lera, smuts, gegga...yummie!!!!


Saker till barnet

Den 2010-04-13, kl 19:38:29
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 1

Har kollat på lite bebisgrejer på internet nu ikväll. Kikade både på spjälsängar, spjälsängsskydd och bäddset. Snacka om att det finns en hel uppsjö att välja mellan och dyrt är det också... Ett spjälsängsskydd kostar ungefär 499:- och ett bäddsett mellan 300-500:- rätt dyrt med tanke på det ligga tyget som behövs. Men det är ju klart man vill ju fixa och dona nu när man väntar sitt första barn. Tänk då barnsängen står i sovrummet bäddad och allt är på sin plats. Skötbordet på plats i tvättstugan och garderoben fylld med små bebiskläder. Shit, jag börjar faktiskt bli liite stressad över allt som ska inhandlas. Hitills har vi köpt:
- Barnvagnen från Bugaboo
- Babyskyddet från Acta graco
- Och slutligen en bärsele från acta graco

Kvar att dom 'stora' grejerna är väl spjälsängen.. men det känns tidigt att köpa redan men man måste nog vara ute i tid för vips så kanske man måste föda barnet 1 mån före bf födelse, ja det är ju inte heeeelt ovanligt faktiskt.

Här är då några bäddset som jag fastnade för:

 
Pingu


Moln


Laban

Det finns verkligen jätte mycket fina bäddset till spjälsängen. Men det känns extra svårt då vi om det är en han eller hon i magen. Därför skulle man nog ha köpt något i grått. Jag gillar spjälsängsskydden med laban som sticker upp samtidigt som jag skulle tycka det var snyggt med ett vitt vanligt för att kunna bädda hur som helst sen. Moln har otroligt många fina bäddset i alla möjligafärger. Tror minsann jag ska inhandla ett grått till att börja med sen då ungen har kommit ut får man komplitera och köpa lite roligare... skulle jag få en tjej skulle jag inte banga att köpa rosa moln bäddsett åt min lilla flicka :)


Leverans från Meandi

Den 2010-04-12, kl 18:59:46
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Idag dök mina varor från meandi upp. Ett styckte snuttefilt, ett par knickers byxor och en mössa. 


 
Snuttefilten med fjärilar på - tyckte att den passade bra till både en flicka och pojke.


Kurbitsmössan

_________

Idag efter jobbet bestämde vi (jag&markus) oss för att åka raka vägen till ica maxi och storhandla och så blev det. Så nu är alla vråer rejält påfyllda slutnotan hamnade på 1123:- och man får verkligen mycket för pengarna på ica maxi det vart 5 proppfulla kassar. Efter middagen åkte jag förbi på Ica Sävar och hämtade ut paketet från meandi. Nu tänkte jag surfa och se om jag hittade lite altan/bro inspration. Min älskling behöver lite riktlinjer.


Min utsikt just nu! Lamellerna funkar utmärkt och skärma bort ljuset från de 3 fönstren bakom soffan.
Vit tvättkorg

Den 2010-04-11, kl 22:16:10
Filed in Hemma hos oss: | Kommentarer: 1

 


Den 2010-04-11, kl 16:55:47
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2
Vilken dag,idag smälter verkligen snön undan :) :)

Först sov jag ut till 10:00 vilket är ovanligt för att vara mig nu förtiden, välbehövligt! Men då kom vi inte hem från stan förns klockan var 02:00 på natten så det var ju inte så konstigt egentligen. Dagen började allafall med att jag började skruva ihop tvättkorgen som har förvandlas från träfärgad till vit, vart mycket bra om jag får säga det själv. Ska visa er hus det vart sen Medans jag gjorde det gick Markus ut och skottade upp en plätt här ute och tog fram utemöblerna så vi åt faktiskt lunch utomhus idag. Nu lääääääängtar jag tills sommaren är här. Och det KLIAR verkligen i fingrarna nu jag vill börja bygga något, fixa och dona. Allt kommer bli en stor förbättring. Ett måste att bygga snart känns som en bro in till huset... något att kliva upp på och torka av skorna på för just nu drar man med all skit in i hallen.... Något att sitta på för det är väldigt blött och lerigt här och var....


Bilder från förra hösten

Hux flux ringer Markus arbetskompis Tobbe så han och hans tjej kom förbi och drack kaffe och tittade på huset. Sen strax efter det kom Kalle Maria & Leo och hälsade på och vi fikade ännu en gång :-) Sen tog vi oss en liten promenad här i området och rekade läget. Nu har dom åkt hem. Markus ligger och vilar och jag sitter framför datorn. Funderar på vad vi ska äta till middag ikväll......några tips?? Sen ska vi ta oss en cykeltur hem till mamma och fika gotårta som dom fått över sen främmandet igår, yummie!


Bild på övervåningen tagen i början av husbyget

Lördag

Den 2010-04-10, kl 11:36:11
Filed in Min vardag | Kommentarer: 4
Oj, nu var det ett tag sen jag skrev sist. Så nu skriver jag på Marias begäran. Har inte allt för mycket att komma med med ändå jag gör ett försök. Igår var både jag och Markus lediga. Han åkte till Övik på torsdag och skulle jobba och sova över till fredag men vips så hade dom gjort klart det dom skulle i Övik och kom hem på kvällen ändå. Då hade jag syrran här som skulle sova över och ha lite syskon mys. Så vi klämde ihop oss alla tre (läs fyra) i sängen. Jag kan säga att jag fick både ta smällar från armar och ben och vart stansad av en rumpa och inget täcke fick jag heller. Haha, inte lätt. Och jag är gravid, jag borde väl fått legat bäst :-)

Sen steg jag upp långt för dom andra två som låg sött och sussade och bakade så jag bjöd på nybakad scones då dom vaknade, Kokade ägg och ställde fram en massa pålägg. Syrran tycker att vi alltid äter "lyx" frukost när hon är här. Men jag tyckte det är mysigt och äta gott på helgerna och bara jäsa och läsa tidningen i lugn och ro...

Sen började vi med dagens projekt: Markus åkte till stan och tvättade bilen, bytte positionslampan som var trasig (äntligen!) och bytte till sommardäck. Så härligt nu går bilen tyst och fint :) Medan han var borta och gjorde det började jag och syrran och måla om min tvättkorg som jag har fått för mig ska vara vit istället för vanlig träfärg.


Ikea's molger

Såhär ser den ut just nu: isärskruvad

Känns som att vitt skulle passa bättre i vårt badrum

Ska även spraymåla mina korgar vita sedan.

Visar hur det vart sedan då allt är klart. Det krävs några varv med färg innan allt är helt klart.


Vi fotade även kulan igår. Kan säga att jag har begränsad sikt ner till fötterna nu.

Bull på bulldegen.

__________

Idag ska vi allafall ut till Obbola och basta hos Lärkas. Ah!
Har haft besök av Maria och Leo en stund här på morgonen.
Kalles pappa håller nämligen på skotta bort all snö från deras tomt
så dom äntligen ska få komma igång med husbygget!


Såhär såg det ut igår eftermiddag då han var klar för dagen...
Men idag har han hunnit ännu mer. Markus har även bett han att skotta
våra tomt om han har tid och lust :-)

Så nu ska vi äta lite lunch innan vi ska ut!

Onsdag

Den 2010-04-07, kl 20:03:33
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Gjorde om lite i sovrumsfönstret idag då jag dammtorkade. Nu fick min söta tjocka feta skyddsängel ta plats tillsammans med 3 st ikea vaser som ja tryckte ner kronljus i..

 
Ännu mera röda detaljer i tvättstugan som snart är färdig. Här valde vi att sätta 3 st trones skoskåp från Ikea på rad, bra förvaring och fungerar också jätte bra som avställningsyta då man kommer in. Som två vita luckorna ni ser i bild är vårt moderna proppskåp (här bakom döljer sig även internet adaptern osv!) Whiteboarden är perfekt att antecka kom ihåg grejjer på och jag skriver också upp mina arbetstider eftersom jag har en sambo som alltid undrar.


Proppskåpet


Även köksbordet fick sig en liten upppiffning med lite vår.


Skylten köpte jag på minas lustgård för en billig peng. Rolig att piffa upp sina krukväxter med.

Tvättstugegolvet

Den 2010-04-07, kl 19:56:35
Filed in Vi bygger hus: Tvättstuga | Kommentarer: 1
För nån vecka sen köpte Markus hem ett medel vi kunde tvätta tvättstugegolvet med för att få bort gamla fogrester osv. Och visst vart det bättre men inte så bra som vi hade hoppats på....Så idag kom Markus hem med ett riktigt frätande medel till vårt tvättstugegolv, nu jäklar. Jag fick ta skydd eftersom det skulle vara väldigt farligt och andas in. Måste ju tänka mig för nu när jag är gravid. I allafall gjorde medelet susen, resultatet vart betydligt bättre än tidigare men fortf. tror jag vi skulle behöva göra en omgång till då är golvet så gott som nytt!Såhär ser golvet ut nu:
 
Much better! Men en gång omgång till så :-)

Vecka 22

Den 2010-04-07, kl 17:09:30
Filed in Två blir tre ♥ | Kommentarer: 0
Idag är det onsdag vilket innebär att jag går in i en ny graviditetsvecka. Välkommen vecka 22.Bebis

Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Du

Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.


Soffbord

Den 2010-04-06, kl 18:50:16
Filed in Inredning och tips | Kommentarer: 1
Vi är i stort behov att ett soffbord. Det lilla plutta vi har idag skulle behövas lämnas tillbaka till min syster som snällt ställt upp och lånat ut hennes ikea lack sängbord åt oss. Jag har gärna vilja haft ett runt och nu tror jag att jag kan ha hittat ett snyggt bord till en lämplig peng.Bordet från Em möbler

Både mamma och min moster tyckte att jag skulle köpa det häftiga runda bordet från mio men med tanken på prislappen vart jag lite tvärsnål. Med tanke på att det bordet kostade 3450:- Klart jag hade ju inte tackat nej till det men vi behöver faktiskt inhandla matplatsstolar osv. så jag kör heldre på lite budget för jag tyckte inte alls att bordet från em möbler var fult. Såg det live idag. Får se vad min andra hälft säger...förmodligen kommer han säga, men beställ det då :-)

Strike
Bordet Strike från Mio.

Polystone

Den 2010-04-06, kl 12:24:28
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 1
Jag har inhandlat årets första planteringskrukor till huset. Vart så inspirerad då jag fick syn på husnr8:as nya inköp. Och jag kan inte säga annat än att I like it!


Bilderna: lånad från husnr8

Så idag tog jag mig ut på stan och inhandlade 2 st jag med. Jag längtar så mycket tills snön har smält brt och vi får börja arbeta igen. Huset ska bli vitt vitt vitt och dessa underbara skapelser ska få pryda vår husvägg.

Påsk

Den 2010-04-05, kl 15:32:28
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2
Sådärja, då hade vi gjort bort påsken för i år..
Lite mer sol hade det gärna fått vara men det är inte hela världen.
Vi har blivigt väldigt upppassade med både god mat och trevligt sällskap.

Vi fick oss ett bautastoort påskägg av mamma innan vi åkte..


När vi kom till stugan var det inte alls något trevligt väder.
Som ni ser på bilden så var det väldigt dimmigt ute till havs.


Såhär mycket snö har jag aldrig sett i Skeppsvik någonsin.

Som tur är har Markus pappa byggt ett uterum som vi satt och mös
i trots att det var rätt kallt och tråkigt väder.Här var det påskpyntat som aldrig förr :-)

Gunillas eget påskarrangemang


På långfredagen åt vi en jätte god vildmarkspannkaka till middag i uterummet.Och sen vaknade vi upp på påskafton med fortf. dåligt väder...

Idag skulle den stora träbåten förflyttas från båthuset till tomten..

Tanken är att Alf ska fräsha upp båten och att dom blivande 'barnbarnen' ska
få en stoor sandlåda att leka i..

Senare på kvällen var det dax att avnjuta kvällens påskmiddag, mmmm..


Som ni ser så bjöds det på många goda delikatesser :)Men sen på påskafton var det strålande sol ett tag så då passade vi
på att sitta och lapa sol och sen hade vi luftgevärsskjutning...


Matbord

Den 2010-04-03, kl 14:06:50
Filed in Inredning och tips | Kommentarer: 0
Kajsa

Vi skulle behöva ett nytt 'litet' matbord i vår kök.
Det vi har nu är inte jätte snyggt i lacken direkt vilket är lite tråkigt.
Sen tycker vi också att det vi har är för litet. Jag var inne på mios hemsida
idag och fick syn på det här bordet. Men jag kan inte riktigt bestämma mig
om vad jag tyckte om det. Jag gillar ju moderna möbler men vad tror ni skulle det här
funka hos oss i köket? Det var ju i allafall praktiskt.

Jag vill inte ha ett gigantsitk bord i köket som står och tar en massa onödig plats.
Här äter vi middag då det är bara vi två och frukost. Men det skulle även
vara praktiskt om man kunde sitta 6 pers vid bordet.

Det är 130 cm långt och har en uppfällbar inläggskiva på 45 cm.
Och kostade endast 2390:-

Vi bygger hus: Badrummet

Den 2010-04-01, kl 17:37:41
Filed in Vi bygger hus: Badrum | Kommentarer: 1

Nu tänkte jag visa er hur badrummet ser ut nu då det är färdigt.
För det är faktiskt helt klart nu. Det sista vi har gjort är att
koppla in strömmen till handdukstorken som vi är jätte nöjda med.
Här kan ni också se den nya muggen till tandborstarna från cult design.
Och min favorit handtvål från Savon de Marseille.


Handfat/badrumsmöbel från Svedbergs, Toalettsits från Ifö spolknapp från Gerberit
Duschdörrar från Svedbergs, handfatsblandare från Fm mattson.

Duschdörrar från Svedbergs

Handdukstork från Svedbergs

Infällda led-spotlight från Hide the light

Spegel med infälld belysning från Svedbergs serie Indigo 60

Smart duschskrapa som jag köpte på Designbutiken i höstat.


Påsklov

Den 2010-04-01, kl 17:17:38
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Äntligen har jag sk. Påsklov! Haha, ja jag väljer att kalla det så.
För nu är jag 'lång' ledig.. är ledig fredag, lördag, söndag, måndag
och halva tisdagen (börjar inte jkobba förns 15.30).. ah!
Det var länge sen jag och Markus var ledig tillsammans så länge
och det ska jag verkligen njuta av. Trots att jag varit ledig vissa helger
har det stått: skoter, skotertävling, skoter vm och dylikt på almenackan.
Nu är det slut på allt sånt. Och istället ska vi åka ut till Markus familjsstuga
och bli bortskämda, ser så iframemot det. Hoppas på en jätte härlig helg
med massor av plusgrader och strålande sol. :] Och en del skoteråkning..
ja vi får se hur det blir med det, eftersom jag är rädd att isen är svag och
väldigt blöt. [Dom har nämligen deras stuga ute på en öde-ö] :]
Den är allafall inte på fastlandet. Så över vattnet måste vi i vilket fall
som helst. Vi får väl se om vi tar oss hem sedan... :P

Nu sitter jag framför datorn i soffan och njuter medans min karl står och slavar
i köket...:P Precis, som det ska vara! Ha! Ikväll står det fläskpannkaka på menyn, mums.

Jag tänkte att jag skulle visa en massa bilder ikväll har nämligen
nystädat badrummet och tänkte visa er hur det ser ut där inne nu.
Så håll ut! :) Kram


© Headerbilder från Wallpapers Wide