Nytt!

Den 2011-09-30, kl 19:14:09
Filed in Shopping | Kommentarer: 1

Senaste nytt: ny jacka, mössa & skor! Visst ser hon nöjd ut :-)


Trevlig helg!

Den 2011-09-30, kl 19:12:11
Filed in Shopping | Kommentarer: 1

Önskar vi er i farten! :-) snart kommer Olivias mormor och moster och en kompis till Emmy och hälsar på :)


Fredagsmys

Den 2011-09-30, kl 10:57:53
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Då var man mätt och belåten! En kaffetår på det här sen får Olivia ta och vakna! Aldrig är man nöjd! :-)

Vi gör en trip till h-sund och hälsar på Jennifer och Maja = mysigt!

Ha en fortsatt härlig fredag!


Eljo Trend Solid

Den 2011-09-30, kl 09:27:43
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

På begäran!

Jonas efterfrågade bilder på våra elbrytare! Kan även upplysa att vi har dimmerfunktion på dom, dvs det behöver inte vara ett "traditionellt hjul" man rullar på!


Pappabloggen

Den 2011-09-30, kl 08:44:51
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Jag har lagt fram ett förslag till gubben! Jag tycker att han ska börja blogga, seriöst! :-) Hade vart hur kul som helst att följa deras vardag när jag är på jobbet!!!! Sen att Markus är duktig på få till det när han skriver gör ju inte saken sämre!

Tagga Markus!!!! Visst borde han börja? :-) han lär ju få några besökare från mig!

Kanske blir han nya Alex Schulman :-)


Morgonstund har guld i mund!

Den 2011-09-30, kl 08:24:33
Filed in Shopping | Kommentarer: 1

Har har nästan samma rutiner som er Jennifer :-) jag är en riktig ljusoman så ett eller annat värmeljus på morgonen är aldrig fel!

Ja-aa! Olivia sov ända till klockan 07:00 imorse! Det var en mamma och pappa som smög upp utifall att! (själv har jag svårt att sova numera!) Hon gick inte att ha och göra med igår alltså, shit vad hon skrek vid läggning

Vanligtvis vaknar hon kring 07:00 sover mellan (10.00-11.00) och mellan (15.00-16.30) och somnar inför natten vid 20:00! Så funkar det allra bäst för oss i allafall!

Nu har vi fått i oss frukosten, jag sitter och plöjer igenom dagens morgontidning och läser om den tragiska olyckan som inträffade på Sandbacka! :-( Markus kusin åkte med i bilen och var en av två som överlevde, Änglavakt! Han klarade sig med "bara en hjärnblödning och lindriga frakturer"...

Så tat lugnt ute i trafiken!


Åter till verkligheten!

Den 2011-09-30, kl 07:49:56
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Föräldraledigheten börjar lida mot sitt slut! Känns lite vemodigt att börja jobba igen efter 16 månader, men det kommer säkert gå bra & vara roligt det också! :-) och vad mysigt Olivia ska ha
med pappsen om dagarna!

Tur jag trivs på mitt jobb och framför allt att jag har världens bästa arbetskollegor! Schemat som Anna har lagt verkar helt ok! En kväll i veckan (15:30-21:30) annars jobbar jag bara dagar! Så det ska nog gå an! :-)

Kommer garanterat sakna Olivia om dagarna mitt lilla hjärtegull! Är nog det som känns jobbigast - att vara van att vara med henne 24 h om dygnet och nu blir det en stund efter jobbet!


Min utsikt!

Den 2011-09-29, kl 19:49:30
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Markus nattar en omedgörlig unge som sovit endast en gång idag vilket är alldeles för lite uppenbarligen! Hoppas hon vaknar tidigast 07:00 imorgon bitti! För idag har allt bara varit fel! Rutiner is it! Så fort de rubbas blir det kaos!


Familjekalender

Den 2011-09-29, kl 18:09:18
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Skulle vilja ha en fin familjekalender när både jobb och förskolestart snart kör igång!

Det är ju helt omöjligt att hålla reda på och memorera alla arbetstider i hjärnan, hårddisken är ju redan överfull !

Denna fina kalender kommer från Isa form! Me like!


Familjekalender

Den 2011-09-29, kl 18:06:14
Filed in Shopping | Kommentarer: 0


Hemmafru

Den 2011-09-29, kl 10:03:16
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Nån hann före mig och det hör ju inte till vanligheterna, hoppas hon fortsätter även upp i tonåren:)


Morgonpigg?

Den 2011-09-29, kl 07:41:27
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Jag tror inte Olivia var så pigg som hon trodde redan vid 06.20, haha. Hon är jätte trött och sitter lugnt och stilla i min famn och myser! Tror jag ska försöka lägga henne en stund till...

Vanligtvis vaknar hon alltid 7:15, det slår aldrig fel!


Stuva

Den 2011-09-29, kl 07:27:22
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Tack för tipset Anna!

Ikeas förvaringsmöbel "Stuva" skulle absolut kunna vara ett alternativ i våran hall! Såg att den är betydligt lägre än Malmen som jag tidigare skrev om, +++++ för små barn! Och förvaring får man ju knappast för lite av! Två vita låga ut med varann skulle vara klockrent!

För övrigt väldigt fin serie! Perfekt i barnrum skulle vara super fin i Os rum! :-)


S.O.A

Den 2011-09-28, kl 22:00:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Sitter och ser nyaste avsnittet av Sons of anarchy med älsklingen, sen är det snarket som gäller! Känner mig ständigt trött nu för tiden, längtar tills vi får den där extra timmen när vi ställer om till vintertid (!)


Nytt!

Den 2011-09-28, kl 21:31:57
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Var och köpte en hatthylla till hallen igår, ställde 2 st Ikea korgar ovanpå där vi förvarar bl.a. Olivias mössor och vantar!

Just nu är hallen ett stort (?) har inte riktigt bestämt hur jag vill ha det än! Köpte en beg. garderob på blocket (m as fula dörrar) tanken är ju lix att dom ska bytas ut mot spegeldörrar så med andra ord har jag gjort ett kap! Garderober m inredning för en billig peng! Hoppas den smälter in bättre sedan känner mig inte riktigt nöjd än!

Sen till nästa frågetecken vad ska vi ja nedanför HOME-väggen? 4 malm byråer med 2 lådor på rad, förvaring + sittbänk i ett?

Tips välkomna!


Test!

Den 2011-09-28, kl 21:06:58
Filed in Shopping | Kommentarer: 3

Äntligen har blogg.se släppt en app! Dvs härmed kan jag blogga även från min telefon, hurra! Hoppas att jag ska kunna få till lite fler inlägg nu!


Lite lagom!

Den 2011-09-28, kl 15:45:36
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
Redan onsdag.. veckorna går minsann i racerfart numera! Nu har jag bara 2 dagar kvar av min föräldraledighet - eller ja 2½ dag för att vara exakt. Jag återgår i tjänst from måndag 3:e okt! Då tar Markus tar över markservicen och jag drar in "stålarna". Väntar fortfarande på mitt schema men det blir nog en 5 dagars arbetsvecka nästa vecka i alla fall, måste få lite inskolning! Så det blir från noll till hundra, går nog bara bra det också :-) Kommer vara en glad och sällskapssjuk mamma som kommer hem varje dag!

Idag har vi varit på öppna förskolan, sista gången på ett tag i alla fall. Eller vem vet, jag brukar ju ha nån dag ledig här och var. Olivia somnade när vi kom dit och vaknade inte heller, haha. Så jag satt mest och pratade med dom andra mammorna och papporna. Sen åkte vi förbi på affärn, sen hem till min mamma och rastade hunden åt lunch och sen hem igen. Jag har hunnit både dammsuga och torka golven och tagit toan (1 av 2) än så länge. Betalt en räkning och förbrett inför kvällens middag som blir: Köttfärsslimpa med potatis!


Bild: lånad från google

Nu ska jag göra ett sista ryck medans Olivia sover ute i vagnen, så på återseende! Sen kanske jag hinner sjunka ner i soffan och spela lite wordfeud ett tag! Helt besatt! ;-)

3 år av saknad ♥

Den 2011-09-26, kl 11:52:07
Filed in Min vardag | Kommentarer: 11

Idag den 26:e September är det exakt 3 år sedan lilla pappsen tog sina sista andetag. Saknade efter honom är enorm och det känns så tråkigt att han aldrig hann uppleva varken vårt husbygge eller sitt älskade barnbarn Olivia. Som tur har Olivia en bonus morfar som kommer finnas där för henne.

Idag tänder jag ett ljus och tänker på dig, fäller en och annan tår och önskar jag fick träffa dig en sista gång och säga allt det där jag aldrig hann säga. Men lever vidare och kramar om mina nära och kära lite extra idag och lova mig att ni tar vara på varandra. ♥

Dröm om morgondagen, Minns gårdagen, Lev idag!
Världens bästa Gullan.

Den 2011-09-22, kl 18:11:45
Filed in Recept: | Kommentarer: 0
Idag hade jag ett missat samtal från Markus mormor Gullan, var inne på affärn och handlade och lämnade kvar telefonen ute i bilen. Ringde upp för att höra vad hon ville och söta mormor hade tänkt och bjuda oss på köttsoppa! :-) Men eftersom vi är sjuka hela bunten tackade jag nej till erbjudadet dessutom är Markus i Lycksele och jobbar idag och skulle jobba över lite. Då erbjöd hon sig att komma över med lite soppa till oss. Tack snälla rara du! Så ikväll ska vi äta hemmagjord köttsoppa med hembakt bröd, mums! Nu får bara M ta och pallra sig hem, I'm hungry! And Olivia is still sleeping, zzzzzzz.


Mums!

Ps!
Jag lovar att lägga ut receptet på den "Grekiska kycklingen", håll ut! :-)

Lampor

Den 2011-09-22, kl 18:01:50
Filed in Vi bygger hus: Allmänt | Kommentarer: 1
Nu är ju onekligen hösten här, det är bäcksvart redan vid 19:30 och termometern visar på sin höjd 10 grader max på kvällarna, burr! Jag likt säerkligen många andra vill boa sig, man lägger focus inomhus nu. Jag har massa ideer jag skulle vilja genomföra, väntar bara på lönen så att säga. Det är dock alldeles för mycket man vill ha just nu, listan är lååååång!

Nya matstolar, nytt köksbord och stolar i köket, ny kökslampa, nya fönsterlampor till vardagsrummet, hallhylla, ny soffa, soffbord och tvbänk, tv, mattor, belysning ja som ni ser tar det aldrig slut :-) Vissa saker är mer broskande en andra. Det här med belysningen börjar kännas... bråskande! Vi har i nuläget 2 st fönsterlampor i vårt vardagsrum på fot, men jag skulle gärna haft 3 st dvs en i varje fönster dock vet jag bara inte vilka eller om jag vill ha bords eller fönsterlampor, i-landsproblem, haha. Och dom ska helst inte kosta stjortan heller!

Här är några av mina personliga favoriter


Vet ni av några fina fönsterlampor eller brodlampor till en vettigpeng hojta till! Minns att jag spejade efter hängade fönsterlampor när jag var på IKEA senast men tyckte dom hade så himla dåligt utbud!


Sjukstuga

Den 2011-09-22, kl 17:33:46
Filed in Min vardag | Kommentarer: 5
Ursäkta mig super duper mycket, jag vet att jag är helt uselt dålig på blogga nuförtiden (!) Skärpning Zalina...!

Dels har jag ingen inspiration till att blogga dessutom råder det sjukstuga här hemma, dåligt med inlägg! Jag har åkt på värsta elaka förkylningsbaskilusken, tvi! Det är ändå inge kul för mig :( får knappt sova med övriga familjen om kvällarna då jag hostar som en tok, har sovit i vårt gästrum (tur möjligheten finns :-) ) men ändå har Olivia blivit smittad och jag har försökt låta bli och pussa på den lilla krabaten om än man glömer av sig i mellan åt, men hon har blivit smittad trots det. Och nu klagade även Markus över halsont imorse, skitans! Jag börjar känna mig lite på bättingsvägen men Olivia är dålig, hon har haft lite feber och blivit mest liggandes idag, hon sov 2½ h ute i vagnen på förmiddagen och sover nu igen i skrivande stund.


Här spenderar vi våra dagar just nu, skönt kan tyckas men jag är så rastlös vid det här laget!

Olivia är hör och hämpa åter dålig i magen, så jag är typ i upplösningstillstånd just nu. Vet inte hur jag ska hantera det hela, känns som vi testat allt, nästan.. Nu är det mjölkfrikost som gäller till punkt och pricka, var på affärn och köpte hem en massa mjölkfritt, jisses vad det kostar alltså! 17 kr för 1 l mjölk, mer än dubbelt upp, känner att jag blir lite stött, för ingen rår väl för att man är mjölk eller gluten (eller vilken annan allergi) som helst.Köpte även hem Sempers magdroppar, vart tipsade av Sandra i helgen hoppas att den kan bidra med något. Goda bakterier verkar ju inte helt fel nu när hennes mage redan är helt pajad!


Här kan ni läsa mer om dom om ni är intresserad!

Måndag

Den 2011-09-19, kl 14:55:49
Filed in Min vardag | Kommentarer: 5

Så var även denna helg över, som vanligt gick den i ett nafs! I fredagskväll svängde jag ihop en grekisk kyckling till middag sen såg vi en film på kvällen. Och under lördagen snickrade Markus lite på balkongen där uppe för till veckan kommer äntligen plåtslagaren och ska plåta in kring takkupan, woho! Inte en dag försent om jag säger som som. Hur länge har vi bott här nu, snart 1½ år...?

På kvällen var vi bjudna till Jonte, Sandra, Philip och Leo, mycket trevligt! Olivia lekte med deras barn och gillar onekligen andras leksaker oj vad hon grejade på och för 4:a dagar sen släppte det helt och hållet det här med att gå så nu gör hon inget annat. Hon knäppte av sig blöjan och skruttade omrking hemma hos dom, haha. Väl hemma igen somnade vi som 3 klubbade, förövrigt var det 2 grader ute när vi åkte hem vid 01:00, burr!

Och igår gjorde vi inte så mycket, bara var och njöt och varandras sällskap. Vi tog en långprommis och parkerade oss på Sävar skolas lekpark och fikade mellis där. Nu inser man hur stor Olivia har blivit  när hon sitter och äter kex/russin all by her self och dricker festis, gullunge! Och sticker hon iväg på sina egna äventyr!


Ute på egna äventyr med pappa

Idag hostar och harkar jag så halsen snart blöder, aj aj. Snuvar och snörvlar... ja jag har gått och blivigt dyngförkyld IGEN, suck! Känner mig totalt orkeslös, ingen rolig känsla när man vill kunna aktivera sig och hitta på saker med Olivia. Dels blir vi endast hemmavid för att inte smitta något vilket i sin tur gör mig så rastlös, tur teven finns i alla fall.

Nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe och kurera! Olivia hon sussar sött ute i vagnen sen när hon vaknar ska vi kika i böckerna vi lånade från bibblan idag!


Zzzzzz....


Thank god its friday!

Den 2011-09-16, kl 10:41:37
Filed in Shopping | Kommentarer: 1
Happy friday!

Vilken dag, solen strålar och jag är på toppen humör! Jag ska träffa en kompis strax och vi ska luncha ner på stan, lite vardagslyx! Det gäller ju att passa på för nu är det inte länge kvar tills jag börjar jobba igen!Ha en fantastisk fredag mina vänner! På återseende!

Egen tid.

Den 2011-09-15, kl 20:39:11
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2
Ikväll har jag fått rå om bara mig själv, så skönt det kan vara även om jag suttit med en massa "arbete". Jag håller på fila på mitt personliga brev och cv. Markus la Olivia vid 20snåret och hon är så himla duktig numera sen Markus jobbade i Frankrike somnar hon på egenhand. Efter vällingen borstar vi tänderna på henne sen bäddar vi om och säger godnatt och gå ut men lämnar dörren lite på glänt så det inte blir så mörkt och inom kort sover hon. Hon har tom slutat stå upp i sängen och greja på. Ja, nog är mamma lite stolt alltid. Det är i alla fall guld värt att det går så smidigt att lägga henne!

Stekte mjölkfria pannkakor till Olivia till middag och oj vad hon mumsade till det fick hon gammel farmor Gullans hemmagjorda blåbärssylt, mmm. Var nog ett smart drag av oss att ta av allt vad kläder hette för det vart.......KLADDIGT :-) Efter maten åkte hon på ett bad och hon ÄLSKAR att bada och plaska i sin badbalja i badrummet där uppe. Sen fick hon springa runt naken, hur kul som helst tyckte hon. Hon är nämligen jätte bra på gå när hon är naken och kan gå i flera minuter utan att ramla: "Jag kan om jag vill!"


Ett helt gäng syltburkar/saft med säsongens skörd av lingon, blåbär och vinbär.

Som sagt det blir kladdigt när man får äta själv.... :-)


Före                                            Efter

Testade "OnePiece"-dressen Olivia fick av mormor när vi var i Turkiet och konsterande att den fortfarande är alldeles för stor, eller vad tycker ni? ;) Problemet var bara de att 80 var den minsta storleken men i vinter så kanske den passar!

Kram
På bättringsvägen..

Den 2011-09-15, kl 15:57:06
Filed in Shopping | Kommentarer: 3

Efter fortsatte besvär i Olivias mage fick vi remiss av bvc till barnmottagningen. Väl där kollade läkaren allt möjligt på henne och tog prover och skickade med grejer för att ha en odling på bajset. (vart mycket bajs nu på slutet)..... hoppas ni inte är några finsmakare! Välkommen till småbarnslivet! Nåväl, idag ringde läkaren upp mig och berättade att alla prover såg bra ut (dom hon hade fått svar på) men hon hade lite högre halt vitablodkroppar än "normalt" vilket hon trodde tydde på att kroppen haft en inflammation av någe slag. Odlingen dröjer nog yttligare nån vecka innan vi får svar på....

Jag tycker dock att Olivias mage börjar ordna upp sig, bortskett från förmiddagens slemblöja. Men jag hoppas det ger med sig inom kort. Hon har återfått sin aptit och sover bättre på natten, vilket är skönt! Så jag hoppas innerligt att det är på väg åt rätt håll!

Idag har jag tagit tag i veckostädet, känner mig helt slut just nu faktiskt! Motivationen låg inte direkt på min sida idag. Men nu är det städat och renbäddat, lika bra med tanke på Olivias dåliga mage ifall det skulle vara något som smittar, men det tror jag knappast för då borde vi ju insjuknat hela familjen för länge sen! Snart kommer pappan hem från jobbet och jag tror minsann att det blir något så gott och enkelt som bullens pilser korv, haha.


Lillmagen

Den 2011-09-12, kl 13:42:20
Filed in Olivia 1 år > | Kommentarer: 10

Olivia är fortfarande är dålig i magen och vi vet inte varför. Under lördagsförmiddagen ringde jag till sjukvårdupplysningen efter att få syn på en (känsliga läsare varnas!) slemmig bajsblöja! Hon trodde att det kunde beror på en inflammation i tarmen och tyckte vi skulle åka in med henne ifall det fortsatte under dagen. Som tur var kom det bara lite till sen gick det över, men hon är fortfarande risig i magen trots att hon inte äta några fibrer, brukmark, gröt frukt eller grönsaker som vi blivit beordrade!Så idag på förmiddagen ringde jag min bvc sköterska och hoppas att hon ringer upp under dagen. För nu vill jag att hon ska undersökas. Om hon har nån slags allergi t ex glutenintolerans kan det ju vara bra att känna till det. Hon mår bra i övrigt men om jag säger som så åt hon dålig innan så äter hon ännu sämre nu när vi blivit beordrad och sluta med alla fibrer och bara äta sånt som är bra för henne mage. Dessutom upplever jag henne mer gnällig än vanligt och hon verkar inte särskillt nöjd med tillvaron. Nu vill jag se ett slut på det här för nu är det synd om våran lilla Olivia gumma!


Uttråkad

Den 2011-09-08, kl 10:00:31
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3
Jag vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Känner mig så uttråkad, skulle kanske behövt ta mig in till stad och uträtta lite äreden men jag vettesjutton om jag ids. Markus han har åkt till Sorsele och jobbat med Jonte idag och väntas inte tillbaka förns senare ikväll.. Men han skulle nog ta ledigt imorgon = lång helg! Så det vore väl bra om jag passade på och städa osv så vi bara kunde ägna oss åt familjen imorgon.

Igår kväll gjorde vi en liten tripp till badhuset jag Olivia och Markus, så mysigt! Olivia hon älskar ju att bada och oj vad hon showade :-) Hon ställde sig upp på en flytmadrass och höll balansen, haha. Yäh! Det börjar faktiskt släppa lite nu det här med att kunna gå på egenhand. Igår släppte hon taget om möblerna och gick en hel massa på egenhand och mellan oss. Duktig tjej! Lite mera träning så går hon säkert inom kort. (Det trodde jag visserligen för ett tag sen också men sen stannade det som av!)

Nä, nu måste jag återgå till tvätten torktumlaren är nämligen klar och där i ligger Olivias snuttefiltar, det var inte det lättaste att få henne att acceptera en annan snuttefilt nu =)


"Egentid"

Den 2011-09-07, kl 15:08:30
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1
Hade en mysig förmiddag på öppna förskolan. Olivia fick leka av sig med dom andra barnen, sen fick hon lunch (och jajjemen hon åt en hel burk med spagetti och köttfärssås, duktig flicka!) och det var länge sen bör tilläggas, egentligen är hon inte särskillt förtjust i barnmat längre, nä för nu är det oftast äta själv som gäller. Men det känns ju sådär när man är borta att hon ska sitta och gegga ner deras kök! Just nu i skrivande stund ligger hon ute i vagnen och sover nap no 2, jag sitter och filar på mitt personliga brev/cv som jag tänkte svänga ihop då jag ska försöka söka ny tjänst i höst. Sen om man får en ny tjänst är ju en annan femma.Nåväl, jag har kommit en bit på väg på mitt CV i alla fall, ska bara ta reda på mer specifika datum när jag vart anställd och när jag slutade på olika ställen. Sjuttsingen vad tiden går fort.. att det redan är 3 år sedan jag började jobba som receptionist på aveny och 2 år sen jag började på attendo, ja här går minsann snart utför :-)

Nu ska jag slurka i mig en kopp kaffe och massera geniknölarna, på återseende!

Traktor.

Den 2011-09-07, kl 07:43:06
Filed in Olivia 1 år > | Kommentarer: 0
Titta! Vem som åkte traktor med pappa i helgen!
Så coolt tyckte Olivia......................*not* det hela slutade i tårar, fy vad det levde om! Hon vart nog rädd av alla ljud och allt skumpande!


Mycket roligare och vara i mammas famn! Så det så!

Godmorgon!

Den 2011-09-07, kl 07:34:39
Filed in Olivia 1 år > | Kommentarer: 3
Hoppas ni sovit gott kära vänner. Vi har sovit som 3 klubbade inatt, haha. Markus har varit i Övik i 2 dagar och jobba vilket har inneburit tidiga mornar för honom (upp 05:00 för att vara på jobbet 06:00 för att i sin tur vara på plats i Övik 07:00) igår jobbade han dessutom över och var inte hemma förns vid 20:30.

Olivia hon envisades med att stiga upp samma tid som pappan idag, jajjemen kl 06.00 var hon pigg och alert kan inte säga att jag kände mig detsamma, gäsp! Sitter just nu och slurpar i mig morgonkaffet och samlar mina krafter, detta ska bli en bra dag försöker jag intala mig trots att det blåser typ orkan även idag, suck men det regnar ju åtminstone inte. Vi ska strax äta frukost, O har redan druckit sin välling men brukar oftast äta en frukt eller macka tillsammans med mig när jag fikar.

Sen ska vi första ta oss på öppna förskolan idag en sväng. Måste ju passa på nu för det är ju inte så länge tills dess att jag börjar jobba igen!! Hoppas jag har nån ledig dag mitt i veckan sen när jag börjar jobba!En vanlig syn på morgonen hemma hos oss, här ligger Olivia ofta framför barntv och äter välling <3

Ha en FAB dag!

Tekniska problem

Den 2011-09-06, kl 16:06:21
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Olivia somnade ute i vagnen när Amanda och Johan åkte hem. Vi fick trevligt sällskap en stund på eftermiddagen idag. Jag passade på hämta in posten och körde in våran och grannens soptunna. Och tänkte sätta mig ner och se över allt som hade med föräldrapenningen och göra, spännande. Kom så långt att jag tänkte logga in med mitt e-leg sen var det STOPP, suck.... Tekniska problem med "Min sida" så typsikt, får göra ett försök senare i eftermiddag då!

Ska ta en kopp kaffe och en alvedon då jag känner hur huvudvärken smyger sig på, så passande... Jaja, måtte det bli en bättre dag imorgon. Tvi vad jag avskyr detta regn och rusk väder man blir ju bara trött och deppad, sol ska det va! Punkt!


I brist på annat en bild på mig och Olivia

Ovissheten

Den 2011-09-06, kl 15:45:49
Filed in Min vardag | Kommentarer: 6
Jag kokar inombords! Jag är så frustrerad, det kliar i fingrarna! Jag hatar att tappa kontrollen! Och det är jag på väg att göra nu......... Jag börjar som sagt jobba 75 % den 1:a oktober på min gamla arbetsplats och det känns ju okej förutom att det innebär en del kvälls/helgjobb, vilket inte alls känns så roligt nu sen vi fick barn. Jag önskar mig så innerligt ett 7-16 jobb.
Det kommer inte fungerar i längen att jag jobbar kvällar och helger när Markus ibland kanske blir tvungen att åka bort och jobba. Vad händer då med Olivia lixom? Hon kan ju inte vara på förskolan hela kvällen! Och jag kan inte heller fixa så nån hämtar henne varje gång jag jobbar kväll heller, det säger ju sig självt! Ja det här blir minst sagt spännande men jag jobbar på att fixa det här till det bättre.

Jag tog upp frågan med min chef och han sa att han skulle se om han kunde göra någon förbättring. Bara det där att kunna jobba dagtid skulle ju vara värt mycket! Finns inte den möjligheten måste jag absolut tänka om. Jag har evenutellt ett jobb på g, grejen är bara den att jag vet inte riktigt när det ska annonseras - det är det som gör mig så less..... hade varit skönt och veta att då och då kommer tjänsten ut eller ja åtminstone att man har sökt. Hoppas innerligt att det ordnar upp sig! I alla fall att det dyker upp något som fungerar tillsvidare. Så länge Markus är pappaledig går det väl an, men sen när han också börjar jobba kan det bli spännnde och få pusslet att gå ihop (!)

 

Antar att ni är fler som sitter/suttit i samma båt som oss? Tyvärr växer dagtids jobben inte på träd! :( Nån som vet av något lämpligt jobb åt mig. Hoja!


Föräldraledighet

Den 2011-09-06, kl 10:14:31
Filed in Min vardag | Kommentarer: 5
Snacka om trist väder, ursh!

Jag fick värsta snilleblixten här på morgonen så nu har jag en del saker att stå i. Jag tänkte lite fel gällande min föräldrapenning, man måste ju ta ut minst 5 dar/v nu när Olivia har fyllt ett år, typsikt! Jaja, så nu måste jag ansöka om lite dagar trots att jag hade tänkt att spara. That's life!

Den 1 okt återgår jag till arbete och Markus går på sin efterlängtade pappaledighet. Känns lite vemodigt nu efter att ha varit hemma i snart 1,3 år, hjälp! Men det där fixar pappa Markus galant, det kommer bara bli så ovant och träffa Olivia så mycket mindre man är ju trots allt van att vara med varandra 24 h /dygnet. Nu ska jag spendera en massa tid på arbete sen blir det bara några få timmar innan läggdax jag träffar henne, buhu :( Men det är bara gilla läget, så är ju livets gång. Sen vid årskiftet återgår vi båda till jobb hoppas innerligt att det komma funka bra för Olivia på förskolan utan några som helst problem. Men det tar vi då!


Min lilla skrutta och jag ♥

Senaste nytt: i Olivias garderob

Den 2011-09-04, kl 22:24:03
Filed in Shopping | Kommentarer: 3

Overall

Den 2011-09-04, kl 22:06:37
Filed in Shopping | Kommentarer: 8
Jag sitter och kikar runt på lite olika overaller till höst/vinter. Hur tänker ni kring de? Hittar många jag gillar skarpt, framför allt tucky overallen! Precis i min smak :-)


Rosa/vit randig med bruna detaljer! Varm, tejpade sömmar och dragkedja ända ner till fot!

Gillar även polarn och pyret skaloverall:


Vad väljer ni till era barn? Man vill ju aldrig att dom ska bli för varma/kalla eller blöta! Hoppas på hitta en lämplig overall som funkar bra i höst/vinter för i januari ska Olivia skolas in på förskola då är det viktigt med en bra overall!!!

020902 - Kärleken övervinner ALLT!

Den 2011-09-04, kl 21:12:37
Filed in Vem är jag? | Kommentarer: 1

För exakt 9 år sedan träffade jag Mannen med stort M - Markus. Ni är många som vart förvånade att vi varit tillsammans så länge. Mja, jo det är rätt länge när man efter efter, snart 10 år.. jisses alltså! Här står vi nu idag. Fortfarande sida vid sida. Ett hus och ett kärleksbarn rikare! Mitt liv är komplett ♥

Vi träffades igenom gemensamma kompisar och fick upp ögonen för varandra sommaren 2002. Började umgås lite smått, ännu mera slutligen var det vi - och som ni vet håller vi ihop än idag utan avbrott!

Detta firade vi med en god middag och mysig kväll tillsammans. Det är lite annars nu sen Olivia kom till världen, förra året minns jag att vi också avnjöt en god middag tillsammans med Olivia sittandes i babysittern dryga 1 månaden gammal, hihi. Minns att det var fullt upp att laga mat och framför allt att hitta njuta av maten innan det var dax för amning :) I år var det lite lättare då Olivia bara satt och pickade i sig fruktbitar medans vi åt.


Olivia 1 månad

Jag lagade en laxgratäng med guldmos (=mycket smör och äggula) :) med vittvin! Till efterrätt smaskade vi i oss gino (gratinerad frukt med vitchoklad) och sen small vi i oss alldeles för mycket smågodis! Men mysigt va det!


Faster

Den 2011-09-02, kl 08:45:54
Filed in Olivia 1 år > | Kommentarer: 3
Först och främst vill jag grattulera Markus bror Fredrik och hans tjejja Emma som vart föräldrar till en liten flicka igår ♥ Därmed har Olivia fått sin första kusin, förstå vad roligt dom här två småtjejerna ska ha! 1 år 1 mån skillnad!Jag hoppas på få träffa lilla pyret i eftermiddag och se henne live. Ska bli så spännande och se hur Olivia reagerar. Konkuransen är stor numera :-)

Igår var vi alla fall och hälsade på min kusin Josefin & Henry. Om cirka 5 veckor anländer Henrys lillasyster, spännande. Efter besök hemma hos dom åkte vi förbi på H&M och köpte en ny body till Olivia för ett present kort jag fick sist när jag hade handlade där, guld! Sen hem och lagade ugnspannkaka till middag. Sen dök Markus pappa förbi och hjälpte Markus och montera våran nya garderob i hallen. Jag hittade en beg. på blocket för fin fina pengar, garderobsdörrarna var absolut inte dom snyggaste men tanken var ändå att vi skulle byta ut dörrarna till spegeldörrar istället inom snar framtid, men dom här dörrarna får funka tillsvidare. Här med har vi 1 m garderob för kläder, skor mm och en 50 cm garderob som städskåp!

Kram

Brunett?

Den 2011-09-01, kl 09:06:13
Filed in Min önskelista | Kommentarer: 5
Jag vart tvärsugen på en förändring, bli brunett? Bara för att..
- få bort den hemska utväxten!
- tycker alltid håret blir mindre flygit när stråna får ett lager färg på sig! tjockare strån!
- kul med en förändring

Vad tror ni?

Det är exakt den här hårfärgen jag trånar efter just nu.... lite mitt i mellan!

Vilket i-landsproblem!

Obligatorisk städdag

Den 2011-09-01, kl 09:00:23
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3
Tordagar eller fredag hemma hos oss brukar innebära obligatorisk städdag. Men så länge jag är mammaledig kan jag ju städa på fredag för att verkligen få den rätta helgkänslan. Men det lär ju bli andra bullar i januari när vi båda två återgår till jobbet då lär städdagen få inträffa på torsdagskvällarna så det är fint när man kommer hem från jobbet på fredag och tar helg!

Ni som känner mig vet att jag tycker det kan vara rätt behagligt att städa, okej kankse inte självaste städningen i sig själv men tanken att få det rent och snyggt omkring sig är ju.........NICE! Det är fräscht och luktar mumma! Är jag ensam och tycka så?

Städa gör jag helst med gooodoftande skurmedel och till hög musik (gör en bra playlist), ställer upp alla fönster och dörrar för att vädra ur ordentligt. Ja jag är nog lite av en städoman! Idag tänkte jag dels tvätta men renbädda det gjorde jag igår men toaletterna och duschhörnorna (haha vad heter det) alla fall båda duscharna skulle behöva sig en omgång! Sen tror jag minsann att kylskåpet skulle behöva sig en uppfräschning också!

Dela gärna med er av era städdtips!


Feber

Den 2011-09-01, kl 08:22:02
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

I tisdags var jag och Olivia på bvc på 1 års kontroll och hon gick även denna gång i genom besiktningen. Det trodde jag inte faktiskt. Dels hade hon varit dålig i magen ett par dar sen är hon generellt ganska dålig på äta för tillfället, så just nu serverar vi det hon tycker om som t ex, pasta, korv, köttfärssås, pannkaka, mackbitar, frukt osv. men uppenbarligen räcker tydligen det. Hon vägde 7700 g och var 71 cm lång, precis efter sin egen kurva :-) Och som Ida påpekade när jag skrev angående Olivia storlek på kläderna som är 68/74 - du menar väl 86? Nä :P för hon är faktiskt inte större än så!

Sen efter vaccinationssprutan kom såklart febern som ett brev på posten. Och sen har hon legat i 2 dagar, gnällig kokhet och mammig men nu börjar jag få tillbaka min lilla tjej igen :-) Som värst hade hon en febertopp på 39,7 gr stackarn tur hon är duktig på dricka festis! :-)

Igår var hon äntligen på bättringvägen så vi passade på att hälsa på Theres och Jennifer och Maja. Theres jobbade jag med på Bruksbacken för ett par år sen och Jennifer har jag lärt känna för vi har döttrar som är född med bara ett par veckor mellanrum :-)Nu ska jag passa på att äta frukost i lugn och ro innan pyret vaknar. Är måttligt kaffesugen vid det här laget också :-)


Trap-p-p-p-a

Den 2011-09-01, kl 08:07:32
Filed in Vi bygger hus: Övervåningen | Kommentarer: 1

Morrn morrn! :-)

Som vanligt vaknar jag före Olivia, hade helst sett att jag kunde somna om och sova en stund till men det gick bara inte. Gick ner och startade upp datorn och kaffemaskinen & tänkte passa på att blogga lite istället :-) (bara för det vaknar hon väl när som helst!)

Nåväl, i förrgår kom vi till skott och började montera trappräcket. För er som läst ett tag minns ni kanske att räcket till övervåningen var förkort vid leverans och i samband med det gick personalen på semster så vi vart tvunga och vänta lite snällt i ett par veckor. Sen väl räcket väl kom var Markus i Frankrike och jobbade. Men nu ett par månader efter har vi äntligen räcket och trappgrinden på plats = skönt!
Känns så skönt att kunna ha Olivia "lös" uppe på övervåningen nu när man t ex bäddar sängen osv. tidigare har jag inte tordas ha henne på golvet ut i fall att hon skulle krypa till trappöppninen och ramla ner, hemska tanke!


© Headerbilder från Wallpapers Wide