Favoritplatsen

Den 2013-04-30, kl 13:22:21
Filed in Colin 1-2 mån | Kommentarer: 2
Är på skötbordet. Colin älskar att ligga naken och sprattla med sina små ben på skötbordet. Och mobilen som hänger i taket är väldigt intressant, han kan vara nästan hur upprörd som helst men lägger man honom på skötbädden blir han alldels lugn och bara iaktar kaninerna som skuttar förbi :)
 
Det krävs inte så mycket för att roa en nyfödd =)

En inblick i vår vardag

Den 2013-04-30, kl 13:17:50
Filed in Shopping | Kommentarer: 0
 
 
Gud så härligt att vi får mot ljusare tider. När solen visar sig längtar man verkligen efter sommaren. Är inte det här nästan bästa tiden? När man har allt härligt framför sig en hel sommar att se iframemot. Att man dessutom är föräldraledig känns verkligen lyxigt oj vad vi ska njuta. Längtar så tills man kan ta fram utemöblerna och börja äta middag utomhus.
 
Olivia hon älskar att gunga, här medans mamma lapar sol och lillebror sussar sött i vagnen =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina fina

Den 2013-04-30, kl 13:13:13
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3
Älskkade barn ♥

Fantasyland

Den 2013-04-28, kl 09:16:42
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

(Skulle postats igår) Idag busar vi på fantasyland :-) väldigt populärt ställde för både stor och liten. Hit kommer vi garanterat åka fler gånger :)


Moln

Den 2013-04-25, kl 22:02:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 1
Nya fina mössan från Färg & Form

Ändrade planer.

Den 2013-04-25, kl 15:56:39
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

Vi vart tvungna att ställa in vår date idag jag och Sofie och nu (för en gångs skull) var berodde det inte på barnen! ;)

Så jag packade in mina två barn i bilen och gjorde stan istället! Olivia valde en cykel och Colin fick en mössa från färg och form och mamman en ljusstake i betong! Bra deal!


Mysig förmiddag

Den 2013-04-25, kl 12:43:29
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Väckte Olivia imorse för att hinna traska hela vägen till föris och la Colin bredvid henne, lycka! Hej åå lillebror :) Väl framme på förskolan träffade vi Emma barnens kusiners mor så vi promenerade tillbaka tillsammans det vart ett snabbt stopp på affären för att sedan åka hem och baka en annanaspaj!

Nu väntar vi besök snart, om dom kommer Sofie hade nämligen fått en akut tandläkartid. Tandvärk aj aj!


Mot förskolan!

Den 2013-04-25, kl 08:16:50
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Tar man bara sig iväg i tid är det riktigt skönt att promenera till förskolan (som ligger en 30 min promenad bort). Med en Bugaboo Donkey finns inga ursäkter! Sen att man får frisk luft och motion är ju aldrig fel heller :)


Morrn morrn!

Den 2013-04-24, kl 07:26:25
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

Dags att lämna ett livstecken kanske, i'm alive! Jag har bara haft problem att logga in via blogg.se's bloggapp! Dagarna rullar på och jag njuter till fullo tillsammans med mina barn och deras pappa. Helgen har vart trevlig och lugn, vi påtade på hemma och grillade både på fredag och lördag kväll. Hur gott är det inte? Mmm...

I måndags var Sandra och hennes två söner här och hälsade på, dom bor vanligtvis i Borås så det är alltid trevligt att ses när tillfälle väl ges! Barnen busade medans vi tog igen förlorad tid :)

Igår besökte vi Öppna förskolan med Emelie och Ville här i Sävar för första gången (med Colin då) träffade några gamla kändisar och ja dit kommer vi garanterat gå igen. Kommer bli perfa att gå dit med Olivia på en måndag eller fredag då hon är ledig från förskolan!

Idag kl 10 har jag tid för omläggning av sommardäcken, vanligtvis brukar Markus byta däck men eftersom vi köpt nya sommardäck åker jag bara in och dom lägger om, smidigt! Sedan åker jag och C (Olivia är på fröskolan) till Vicky och äter lunch, där kommer även Sandra att vara. Det gäller ju att passa på då hon väl är hemma ;)

Sammanfattningsvis: Ett bildregn från de senaste dagarna!


4315 gram kärlek!

Den 2013-04-18, kl 13:02:18
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0


Regn ute, mys inne!

Den 2013-04-15, kl 14:52:32
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Ibland är det ganska mysigt då det är regn och rusk ute som idag. Det har vart ösregn och storm inatt och nu duggar det. Vi går ingen nöd på oss. Vi renbäddar, målar målarbok, ser film på boxee och när Olivia och Colin sov passade jag på överraska namnsdagsbarnen med gott fika nämligen kladdkakemuffins, poppis vill jag lova! =)


BB-bild!

Den 2013-04-15, kl 14:29:42
Filed in Min vardag | Kommentarer: 2
Imorgon ska vi och fotografera en BB-bild på Sandro. Så ni får hålla utkik i tidningen framöver :-)
Här är bilden som var i tidningen när Olivia föddes (ser ni hur lika Olivia och Colin är?) Helt sjukt :)
 
Zalina Lundberg och Markus Lindner, Sävar,
fick den 3 augusti på Umeå BB en flicka, Olivia,
som vägde 2 030 gram och var 45 cm lång. Foto: Sandro
 
:)

Helgen som var!

Den 2013-04-15, kl 14:24:40
Filed in Shopping | Kommentarer: 0
Helgen har vart lugn. Fick Markus sovmorgon sen tassade vi ner hela familjen och fikade goda baguettmackor i soffan. Medans Markus badade Colin gjorde jag mig och Olivia i ordning sen packade vi in oss i bilen och åkte till Holmsunds Tropikhus med familj Norlin och tittade på djuren. Där fanns det ormar i alla möjliga olika skepnader, korta långa giftiga och dödliga till ofarliga och höjdpunkten var nog dom små aporna. Efter det fikade vi på Nisses Konditori innan vi åkte till coop och handlade inför kvällens grillprämiär tillsammans med Jim och Victoria. Det är så roligt att umgås med samtidigt lika skönt när dom åker hem, haha för barnen kör 190 och efter en heldags bus är det skönt att vila öronen lite :-)
Olivia och My går an Coop!
 
 
Sen igår fick jag sovmorgon till kl 10!!! Gud så skönt det var! (Då hade jag var vaken en stund med Colin mellan 6-7) väl nere på nederplanet stod Markus med skruvdragaren i högsta hugg och höll på fixa en del saker. Duktig kille med andra ord =) Sedan kom min mamma, syrra och hennes kille och kollade på Colin, Tobias hade inte träfffat honom tidigare. Sen då dom åkte så gick vi ut på en långpromenad i det fina vädret och avslutade med en kaffe på Martins altan innan vi gick in och såg hockey. 

Grattis på namnsdagen älskade OLIVIA!

Den 2013-04-15, kl 13:01:41
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Vår älskade älskade först födda dotter, storasyster ja helt enkelt världens finaste tjej! Grattis till alla er där hemma med namn Olivia, bra val :)


130410 - [Colin 1 månad]

Den 2013-04-11, kl 10:52:37
Filed in Colin 0-1 mån | Kommentarer: 1
Därmed gör jag en kort sammanfattning av hans första månad i form av en massa bilder, enklast så :-)
 

Operation: Sluta med tutten (nappen)

Den 2013-04-11, kl 10:26:31
Filed in Shopping | Kommentarer: 3
Vi har startat upp en grej här hemma jag och Markus. Vi ska försöka få Olivia att sluta med tutten (nappen) har förstått att man inte använder ordet "tutten" i södra Sverige, haha. Sen lillebror kom till världen tycker jag nästan att de ser groteskt ut att hon går runt med tutten. Hallå :-) Nu är det dags att sluta!
 
Vi börjar lite smått med att avvänja henne från att använda tutten dagtid och tar endast fram den då det är dags att vila mitt på dagen och när hon ska sova för natten och hitills har det gått jätte bra. Det har endast vid ett tillfälle vart riktigt jobbigt och det var när hon kom hem från förskolan ganska sent och var säkert både trött och hungrig men efter lite mat i magen var det som bort glömt.
 
Hon försöker ibland: genom att fråga efter den men då säger vi bara att du ska ju inte sova nu. Det är ju bara pyttisar som har tutten jämnt och ja hon köper det för jag är ju en stor tjej :) Så småning om (innan sommaren) hoppas jag på att tutten är ett avslutat kapitel är hon duktig och fixa det funderar vi på köpa en gungställning åt henne. Är det rätt eller fel att muta? Grejen är väl den att vi ska köpa det hur som helst eller ska hon få välja vad hon vill på Barnens hus. Jag tror alla fall att hon kommer bli mäkta stolt om hon fixar det här!
 
Liten blir stor

15 timmar

Den 2013-04-10, kl 09:59:56
Filed in Shopping | Kommentarer: 3
Idag började Olivia sina såkallade " 15 timmar" på förskolan. Eftersom jag är föräldraledig får jag bara ha henne på förskolan 15 h per vecka. Så nu händanefter går hon tisdagar-torsdagar. Är glad att man får ha kvar dom i huvudtaget även om jag tycker 15 h i veckan är snudd på lite för dom missar ju massor med roliga aktivteter som bla Storsjung som dom alltid har på fredagar och det känns rätt trist när denna lilla dam sjunger non stop numera och pratar också för den delen, haha. Så det blir skönt både för henne och för mig att vi får vara ifrån varandra, hoppas ni förstår hur jag menar. Det går inte att aktivera henne på samma sätt som dom gör på förskolan här hemma när jag även har en bebis att ta hand om men vi hinner ju träffas en massa ändå.
 
Jag tog 2 jätte fina närbilder på Olivia men idag när jag skulle lägga in dom i datorn står det "Förhandsgranskning inte tillgängligt" störigt!
 
 
 
 
 

Busy Monday.

Den 2013-04-08, kl 13:05:51
Filed in Shopping | Kommentarer: 0
Hej och hå! Har en lång todo idag men jag har inte hunnit så långt ännu. Myste med barnen innan jag åkte och lämnade Olivia på förskolan. Hem och vände för att lämna in vår nya bil på service då dom bla ska montera motor och kupevärmare, byta kamrem och reconda då vi inte vart helt nöjd med deras förra rengöring. Tur dom är bra att göra med på Bilbolaget:-) Så vi fick en låne bil tills dessa att vår bil är färdig. Kanske inte den bästa familjebilen men men en liten röd fara en Volvo v40.
 
 
Hem för att äta lunch och nu har jag nyss lagt in en massa bilder på min externahårddisk (tack mamma) ska komma ihåg att göra det med jämna mellanrum så blir det inte lika mycket arbete varje gång :)
 
Nu ska jag fortsätta röjningen jag påbörjade igår kväll. Hej å hå! På återseende!

Colin 4 veckor

Den 2013-04-08, kl 12:59:53
Filed in Colin 0-1 mån | Kommentarer: 0
Igår var lilleman 4 veckor gammal. Tiden har rusat fram samtidigt känns det som om han funnit hos oss i all evighet. Ni som hängt med vet ju att lillebror valde att göra storartad entré (tänkte skriva en kortfattad förlossningberättelse inom kort, om ni är intresserade?) Snabbt gick det från första känningen (då vattnet gick) tills han var ute tog det allt som allt nästan 3 h. Tur Markus kommit hem från Lycksele kan jag säga, annars hade han nog missat sin sons födelse. För som stålmannen kom han bokstavlingen ut då hade hade en arm rakt ut samtidigt som huvudet kom ut, haha.
 
Här är Colin bara några minuter gammal och jag är så lycklig och lättad över att allt gick så himla bra, jag kunde inte önskat bättre.
 
Jag och din pappa kunde sitta och titta på dig i timmar, fina fina du. Samtidigt kändes det så overkligt att du var du eftersom du var så otroligt lik din storasyster fast mörkare uppe i kallufsen. Kändes nästan som det var Olivia som låg där i baljan på bb.
 
Finaste lillhjärtat!
 
Helt galet vad snabbt man knyter an till ens barn. Så älskad från första stund!
 
Sedan kom storasyster och fick träffa sin lillebror för första gången. Och det första hon skulle göra var att "BÄRA BEBIS" sötfian. Äntligen var han här, lillebror som mamma och pappa tjatat om så länge. När vi lämnade Olivia åt min mamma när vi åkte in på förlossningen hade hon förstått vad som höll på hände, lillebror skulle komma och mamma hade ont i magen, talade hon om för mormor.
 
Det var ett kärt möte som fick mina ögon att tåras.
 
Små tår mamma: ett två tre-osv.... =)
 
Mina fina!!!!
 
 
Love love love!
 
 
 

Påskfirande i Blaikliden

Den 2013-04-08, kl 12:47:10
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3
Dags för en sammanfattning av våra härliga dagar i Blaikliden. Vi åkte upp i på skärtorsdagen efter att vi hämtat ut vår nya bil som vi köpte på Bilbolaget, puh! Snacka om att det var mycket den där dagen... all packning (det blir en hel del då man ska vara borta 1½ vecka med 2 barn), bilköp och sen väntade en lång men mycket lugn resa till Blaikliden som ligger drygt 32 mil från Umeå. Olivia såg Pippilångstrump på den bärbara dvd:n och Colin sov och vaknade några gånger och åt.
 
 
 
Väl framme vid vår "stuga" som var mer ett hus en en stuga, haha. Ett helt perfekt boende för oss jag, Markus, Olivia, Colin och Markus föräldrar. Hit kommer vi åka fler gånger, vi funderar redan på åka tillbaka under Valborg.
 
 
Det vart förstås en massa pimplande ute på sjön i det fina vädret
 
 
Farmor och farfar styrde upp all matlagning när dom var med oss. Guld värd och så gott! Återigen dom är ett bra matlagnings team! Tummen upp till er!
 
 
Olivia åkte mängda turer med skotern så fort någon startade motorn skynde hos sig dit och smörade in sig för att få åka en tur, haha. Hon är pappas flicka som ni kanske märkt. Här åker hon med Evelina på GP:n = nöjd tjej! :-)
 
 
Men det tar ju också på att ligga på topp! Tack snälla för att ni är världens snällaste barn och somnar utan gnäll. Här sover Olivia och Colin tillsammans inne i skoterpulkan och hon sov många gånger uppåt 2 h då passade Markus på att åka och busköra skotermed grabbarna medans mamman satt och lapade sol i "snösoffan" Livet är allt bra gott!
 
 
Här hade farmor och farfar dukat upp för fest, påsk middag. Nam nam! Lax, sill, potatis, biffar, vb-paj, ägghalvor ja you name it. Mumma! Och till det snaps fast jag har hållt mig till påskmusten jag eftersom jag ammar, men det gör mig ingenting för nog är påskmust godare än snaps, alla gånger =)
 
 
En kväll tillagade vi kvällens middag i den här urmysiga grillkåtan. Wok och sen ramlade det in ett helt gäng med folk och vi satt och pratade, barnen lekte i backen utanför, åt ost och kex och spelade kort.
 
 
Olivia åkte bobb bakom skotern, en riktig hit och jag är impad att hon höll sig fast i alla gupp och nedförsbackar. Och såklart var hjälmen på huvudet.
 
Och vad har vi för cooling här då.... Värsta hunken ;)
 
 
Farfarn grillar parre (parisare) över öppen eld ute på fjällen, nom nom! Allt smakar så gott när det är tilllagat utomhus! Detta var alltså en av många goda luncher.
 
Farmorn njuter av det härliga vädret :) Ser nästan ut som hon har somnat, hihi.
 
Olivia har överöst lillebror med massor med kärlek. Finaste finaste barn! Det bästa vi har!!!
 
 
 
 
 
 
Ja som ni ser, har vi haft det underbart! Så snart besöker vi fjällen igen. Och då hoppas jag på att vara frisk, jag har nämligen vart dyngförkyld hela resan så det är väl det enda jag har att klaga på! Och lilla missödet då Olivia föll från stolen och slog i bakhuvudet i golvet och fick hjärnskakning.
 
Love
Z
 
 

Att älska någon över allt annat!

Den 2013-04-07, kl 20:06:58
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Vi har haft underbara dagar i fjällen förutom att jag vart förkyld och så. Men hela familjen har gått varandra på nerverna, ja ni förstår 1 1/2 vecka tillsammans i ett hus 24/7! Herreminje!

Barn har ofantligt mycket energi och en trött mamma och pappa och ett ostimulerat barn i mellan åt är inte bästa kombon, haha. Det var så skönt att ha Markus föräldrar med men dom åkte hem i omsdags och vi igår! Vi satt och pratade om det vid lunchen igår att vi saknade dom!

Främst idag känner jag mig som en dålig mamma som sagt -nej nej nej! Men vissa saker måste bara göras!

La i alla fall henne i tid ikväll och tog igen en massa förlorad tid, tur vi har hela livet tillsammans Olivia :) Vi läste Alfons och pratade en massa om fjällen resan oj vad tjejen snackar numera å har massor med funderingar! Mina finaste stor tjej!

Jag undrar, är ni sugen på en bloppis? Främst på en massa barnkläder?


Borta bra men hemma bäst!

Den 2013-04-07, kl 09:33:42
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

Igår kväll kom vi hem från över en vecka i fjällen, så skönt! Det är verkligen som man brukar säga borta bra men hemma bäst. Tror även att Olivia tyckte att det var skönt att komma hem! Själv hade jag hade saknat min egen säng, hehe :)

Nu återstår en massa uppackning, tvätt och annat innan vi är i ordning och just därför känns det extra skönt att vi valde att åka hem en dag tidigare eftersom vädret ändå var halvdant igår! Det värsta av allt är att vi vaknade upp till värsta vinterlandet idag, blääää!!! Nu vill jag ha sol och barmark!


Dö då vinter dö! (Lånad bild!)


Lovely day.

Den 2013-04-05, kl 08:06:49
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1

Ååh, idag verkar det bli en toppen dag, precis som jag önskat. Dock infinner det sig ett riktigt April väder här i Blaikliden, igår morse när vi åkte hemifrån var det grått och snöfall men efter drygt 45 min var det strålande sol så det finns inga garantier :)

Vi avnjöt nygräddade våfflor i sol, mumma! Sen skotrade vi hem och stannade hos Sjöbbas och grabbarna tog sig en öl. Ja en helt perfekt dag med andra ord :)

Nu ska jag väcka familjen! Det är bara jag och Colin som är vakna än så länge. För denna lilla man har en tendens att sova på dagarna och vara pigg på nätterna. Skitunge :) tur han är så snäll i alla fall!

https://cdn1.cdnme.se/61298/6-3/pic_515e6873e087c35c8fe73774.jpg" class="image">


Otrevligt

Den 2013-04-05, kl 07:43:31
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0

[Skulle postats måndags..]

Ikväll ramlade Olivia baklänges med stolen och slog i bakhuvudet i golvet, smack sa det och ingen av oss hann reagera! Markus tog upp och tröstade henne och strax efter kräktes hon rakt ut i vardagsrummet!

In i duschen med kläderna på och efter omständigheter mådde hon bra. Vi pratade med sjukvårdsupplysningen och dom sa att vi bör hålla lite extra koll på henne. Å nu kan jag inte slappna av och sova riktigt. Tror hon mår bra men det dryga är att vi har så långt till närmaste sjukhus ifall något mer händer!


Colin 3 veckor

Den 2013-04-01, kl 07:57:13
Filed in , Colin 0-1 mån, Min vardag | Kommentarer: 0

Hej hopp! Provar att göra ett inlägg men världens sämsta uppkoppling, så det finns inga garantier så att säga :)

Nåväl, i fjällen har vi det bara bra. Solar, åker skoter, pimplar äter gott och blir rejält uppassade av Markus föräldrar, dom är så gulliga! Jag undrar redan hur vi ska få allt att gå ihop på onsdag då dom åker hem och vi blir kvar tills på sön :)

Idag har vädret inte vart det bästa men vi gjorde endå en tur till korssjön väl där kändes det både mulet och blåsigt så tillslut bestämde vi oss för att åka hem och göra våfflor och avslutade med en välbehövlig powernap :) Jag är fortfarande väldigt förkyld och tidigt imorse då jag vaknade kändes det nästan som jag skulle stanna i stugan och kurera men jag kände mig bättre efter att fått sova en stund till då Markus steg upp med Colin.

Middagen tillagades i en grillkåta drygt 50 m från vårt hus sen sammanstrålande vi ihop med Fam Sjöberg och grabbarna satt och drack öl, damerna vin åt ost och kex och godis :) En helmysig kväll helt enkelt!

Och tillsist måste jag bara nämna att våran Lill prins blir 3 veckor idag <3


© Headerbilder från Wallpapers Wide