Helgen som var

Den 2013-10-27, kl 23:48:17
Filed in Inredning och tips, Min vardag, Shopping | Kommentarer: 1
I fredags under dagen var jag och barna på Öppna förskolan här i byn. Det var ovanligt mycket folk och det var ju roligt. En hel drös kändisar och några nya (även nåra stadsbor) på besök :) Haha Sävar ligger trots att "bara" 1,8mil utanför centrum. 

Fredagskvällen spenderade vi hemma hos Peder och Emelie och Ville på en spontan kladdkakekväll och en massa surr! 

I lördags begav vi oss till stan redan före lunch och tänkte besöka låppisen som finns i Anumark men vi inser att vi är en hel timme för tidiga så vi åker in och äter lunch på Café Victoria med min svägerska och barnens kusiner! Oj vad vi mummsade, vi paj och barnen pannkakor!!! Sen gjorde vi en rutt på Ersboda besökte Rusta, jysk mfl.. Slutligen stannade jag på loppisen på hemvägen och shoppade en stol (som ska bli vit) och är tänkt att ha till det gamla skrivbordet jag fick av min chef från 30 talet och ljuskoppar!



Sen åkte jag och hjälpte Emma att tapetsera över deras svarta fondtapet. Med en tapet i lite ljusare nyans! Vart super bra! Det var Emmas första gång att tapetsera men jag tyckte vi var ett bra team :-) vi höll då sams, haha. Väl hemma igen var Markus redan hemma före oss tror klockan var drygt 2 innan vi kom hem :-) Markus hade vart på skotersdag och sen var det bankett på kvällen! 



Vi har denna tapet i vårt vardagsrum också 99:-/rullen på rusta tipelitips:)


Och slutligen idag har vi haft en riktig familyday!! Länge sen!! Busplaneten, inköp av ny bilstol åt Olivia som suttit som en kratta på slutet nu när hon är så lång. Så nu vart det en smidig Britax stol som jag hoppas vi ska bli nöjda med. Än så länge känns det super! 






Nä mina vänner! Nu är det dags att sluta ögonlocken! God natt! 


Städelistäda

Den 2013-10-24, kl 11:46:17
Filed in Min vardag | Kommentarer: 3
Imorse rymde vi till öppna förskolan jag och Colin istället för att åka hem och tvätta och städa som stod på schemat! Nu är lunchen i magen och bebisen har fått i sig gröt så nu är det bara köra på tills det är dags att hämta storasystern på dagis! 

Känns som man inte gör annat att plocka och plocka men nu är det dags att göra lite helgfint och med det innebär det att tömma tvättkorgen på smutstvätt/skura toaletterna och dammtorka! Dvs lite mer än det vardagliga! Att det är rörigt är en sak men att veta att det är rent (under röran) är en härlig känsla! 


Nu slutar jag babbla å kör så det ryker!!! 


Hur gör ni? Går ni runt och städar lite nu och då eller tar ni ett lite ordentligare städ varje vecka??!!!


En kväll hos mormor.

Den 2013-10-20, kl 08:51:29
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
Min mamma har nyligen eller ja för drygt 2 månader sedan flyttat in i en nybyggd bostadsrätt på Sandåkern. Så igår slog hon på stort och bjöd på oss på jätte god oxfilé och potatiskaka sen hjälpte Markus henne att sätta upp gardinstänger i taket. Vart riktigt maffigt med längder från golv till tak! Dessutom är det mörkläggningsgardiner. 

Lite hotellrums känsla över det hela! 

Sen ville Olivia så gärna stanna och sova hos mormor och ja det tror jag inte mormorn hade något emot heller :-) Så vi åkte hem med ett barn igår och lilleman vaknade 7:20 helt okej med andra ord! 


Update från Morgonsoffan :-)

Shoppinglördag.

Den 2013-10-19, kl 15:01:58
Filed in Shopping | Kommentarer: 0
Markus har varit ute i skogen under förmiddagen och jagat älg medan jag och barnen haft mysmorgon tillsammans. Vid 10-tiden åkte vi in till stan och shoppade lite "bra-att-ha" artiklar och även några nya klädesplagg till dem.

Inser nu när hösten verkligen är här att det är hög tid att fylla upp Olivias strumpbyx förråd :-) Denna lilla dam går
nämligen för det mesta i strumpbyxor/-leggings. Sen kom vi hem med 2 nya
klänningar också..




Första klänningen kommer matcha snyggt till hennes kattleggings som hon haft sen tidigare. 


Dom kunde jag bara inte låta bli! Hur fina var inte dom?? :-)

Har ni tänkt på att det är djuriska mönster på alla barnkläder(!!!)



Barnhjärtmottagningen

Den 2013-10-17, kl 09:37:37
Filed in Min vardag | Kommentarer: 1




I måndags besökte vi sjukhusets möjligen läckraste rum, på Barnhjärtmottagningen. Wow! 
Det var ett rosasken i hela rummet och olika typer av saker som fångade ens uppmärksamhet bl.a. den bubblande röret som skiftade färg i rött, blått, grönt och gult. Till och med ramen kring teven var belyst. Det vart som gjort för att distrahera barnen som måste ligga relativt stilla under ultraljuds undersökningen och medan hon kollade på Colins hjärta satt Olivia och såg på film.  

Allt såg bra ut. Vilket var skönt att höra. Även om jag inte trodde annat, men man vet aldrig. Det lilla hålet i hjärtat som ett barn föds med var nästintill igen växt. Vilket var normalt. Check ✔

Sjukstuga råder!

Den 2013-10-16, kl 10:00:15
Filed in Min vardag, Shopping | Kommentarer: 0


Olivia är hemma från förskolan idag. Märkte igårkväll vid läggdags att hon var röd och möjligen lite geggig i ena ögat. Idag är det inte jätte irriterat men det syns att ögat är påverkat då ögonvitan är röd och ögat lite svullet så för säkerhetensskull får hon stanna hemma och kurera sig så hoppas vi att inflammationen är puts väck imorgonbitti. 

(Bilden är tagen här om dagen då Olivia skulle snyta sig en ett berg med papper :-) 

Hej storasyster!

Den 2013-10-12, kl 14:20:02
Filed in Shopping | Kommentarer: 2
 

Som inte är så liten längre! Med ett ordförråd som växer för var dag som går. Jag borde skaffa en bok där jag printar ner alla roliga kommentarer som hon kommer med.. :-) Igår när vi hade sålt mormors gräsklippare tog Olivia pengarna och sa nu jag köpa utomlands, haha. Hon tittar ofta på bilderna från dess att vi var i Mallorca förra hösten och drömmer sig bort till värmen, sol och bad men jag tror vi måste vänta tills Colin är då över året innan vi åker med våra små igen.

Colin 7 månader

Den 2013-10-12, kl 14:16:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 0
Hej det är jag som är Colin!
 
7740 g
66,5cm lång
 
Världens finaste guldklimp!
 
Rullar runt åt båda hållen.
Har 2 tänder (nere)
Sitter själv (fortfarande liiite rund under rumpan)
Tar dit han vill i gåstolen.
Hasar sig bakåt
Ammas ca 3 ggr per dag
Äter 1-2 ggr per nat
Favoriterna är päron-/äppelgröt och majskrokar (som är HEMSK att få fort)
Har storlek 68 på kläder
Sover 2-3 svängar per dag och somnar 19 på kvällarna och sover till 07 på morgonen!
 

Min fina svärmor.

Den 2013-10-12, kl 14:09:59
Filed in Min vardag | Kommentarer: 0
I torsdags var vi på "mingel"-party hos min fina svärmor som fyller 60 år imorgon. Vi var bara kvinnor drygt 20 stycken närmare bestämt :-) Vi vart bjuda på jätte god buffé och drack rödvin till det. För ovanlighetens skull drack även jag (som annars alltid annars kör eller är gravid/ammar :-)) Nu fick Colin ersättning istället och Markus bror hämtade hem oss. Barnen var hemma med Markus och även farfar och kusinen Fanny var med dom. Ikväll är det party no 2, för familjen så ikväll ska vi fira henne med buller och bång!
 
Min fina svärmor som nästan är som min andra mamma eftersom vi hållt ihop i 11 år nu jag och Markus :)
 

 
Fortsatt trevlig helg ♥
 

Mm-blää sa en liten grön groda..

Den 2013-10-09, kl 10:44:57
Filed in Min vardag, Shopping | Kommentarer: 0
Bajs! Ursäkta mitt språk, jag låter som barnen....

Vi hade en bokad tid idag för ultraljud/EKG av Colins hjärta (man misstänker inte att han skulle ha något avvikande men detta är en del av Colins utredning... att säkerställa att allt ser bra ut) och efter det skulle vi träffa barnläkaren och en specialist på Barnmottagningen. Smidigt värre i och med att dom ligger 1 vån ifrån varandra. Men det hade kört ihop sig ordentligt så vi fick flytta på UL tiden. Med det menar jag det hade vart så enkelt att gjort två flugor i en smäll! När man lix är där.. Och vi skaffat barnvakt för att få sitta i lugn och ro och lysnna på läkaren.. Istället blir tiden på måndag (men tiden på barn kvarstår) och då är Olivia ledig från förskolan tur hon brukar kunna hålla sig i skinnet bara dom har ett lekrum :)

Hon var jätte duktig i måndags då vi var på barn och lämnade prover. Hon roade Colin och tröstade han då han vart ledsen av sticket. 

Mina älskade små skruttar :)



Snygg häck!

Den 2013-10-03, kl 14:26:02
Filed in Vi bygger hus: Tomt och fasad | Kommentarer: 0
Jajjamen nu är det klart och det har vart värt allt slit! Tur vi har snälla barn kan jag säga för timmarna blev många men i förrgår kväll vart Colin LESS och hade tur som fick vara inne med höggravida Maria och barnen. Så nu sitter 264 plantor i jorden. Vi grävde 1 meter brett och 40 cm djupt dike (1 M för att komma åt att klippa gräset under häcken då den blivit ca 1,5 m bred) något jag själv aldrig skulle tänkt på med som trädgårdsarkitekten tipsade om.. :-) Så det har man nog igen 




Det är svårt att fånga känslan på bild men det gjorde sig snyggt till huset och tomten vart mer inramad! 


© Headerbilder från Wallpapers Wide